Tarık Akan ölümünün 2. yılında anıldı

İki yıl önce yakalandığı kanser hastalığına yenik düşen Tarık Akan, kurucusu olduğu Taş Mektep'te ve mezarı başında düzenlenen törenlerle anıldı. Sevenleri Akan'ın mezarına kırmızı karanfiller bıraktı.

Haber Merkezi

Sinema sanatçısı, eşitlik, özgürlük ve aydınlanma mücadelesinin savunucusu Tarık Akan, ölümünün ikinci yılında, kurucusu olduğu Taş Mektep'te ve mezarı başında düzenlenen törenlerle anıldı.

16 Eylül 2016 tarihinde yaşamını yitiren Tarık Akan için, bugün Bakırköy'deki mezarı başında düzenlenen törene eşi Acun Günay, oğulları Barış Üregül, Özgür Üregül, kızı Özlem Üregül ile yakın dostları, sanatçı arkadaşları ve sevenleri katıldı. 

Sanatçının oğlu Barış Zeki Üregül, törende yaptığı konuşmada, törene katılan herkese teşekkür etti.

Akan'ın 50 yıllık dostu, Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı Başkanı, oyuncu Rutkay Aziz de arkadaşı hakkında konuşmanın zor olduğunu söyledi.

Aziz, Akan'ın alçakgönüllü bir insan olduğuna işaret ederek, "Onu özlüyoruz. Onu yalnız biz özlemiyoruz. Evlatları özlüyor, eşi özlüyor. Taş Mektep talebeleri özlüyor. Tarık'ı aslında Türkiye özlüyor. Esnaf bana Tarık'ı soruyor" diye konuştu.

Usta oyuncunun Mustafa Kemal Atatürk ve Nâzım Hikmet hayranı olduğuna da vurgu yapan Aziz, şöyle devam etti:

"Onun iftihar ettiği bir konu daha vardı: Taş Mektep. Muhakkak bir muhabette Taş Mektep'in Atatürkçü çağdaş eğitiminden, oradaki güzel insanların yarının Türkiye'sine yetiştireceği günleri konuşuyordu ve bununla büyük gurur duyuyordu. İnanıyorum ki başta Barış olmak üzere evlatları bu Taş Mektep'i yaşattıkça Tarık sizlerle iftihar edecektir."

Oyuncu Cihat Tamer de "Her canlı yaşar ve ölür ama bazı ölümsüz insanlar da vardır. Tarık da o ölümsüzler listesinin en başındaki insandır. Bakırköylü, ülkemizin medar-ı iftiharı, gerçek bir Cumhuriyet çocuğu. Onu hiçbir zaman unutmayacağız" ifadelerini kullandı.

Törende Tarık Akan'ın mezarına kırmızı karanfiller bırakıldı.