Studio Ghibli kapanıyor mu?

Hayao Miyazaki’nin kurucusu olduğu Studio Ghibli’nin kapanacağına dair çıkan söylentiler "kısmen" doğrulandı. Stüdyonun genel menajerinin sözlerinin, animasyon üretimine "ara verileceği" şeklinde yorumlanması gerektiği söyleniyor.

(soL - Kültür) Japonya merkezli ünlü animasyon stüdyosu Studio Ghibli'nin kapanacağına yönelik iddiaların bir bölümü doğrulandı.

Ruhların Kaçışı (Spirited Away) ve Ponyo gibi anime klasiklerinin yaratıcı olan stüdyonun genel menajeri Toşio Suzuki, Hayao Miyazaki'nin emekli olmasının ardından stüdyoda tasfiyeye gideceklerini ve animasyon üretimine "ara vereceklerini" söyledi.

İlk haberlerde, Suzuki'nin sözleri, stüdyonun animasyon bölümünün tamamen kapatılacağı şeklinde yorumlanırken, genel menajerin bir TV programında sarf ettiği sözcüğün ("şoukyuuşi") "kapanmak" dışında "ara vermek", "nefes almak" gibi anlamlara da geleceği belirtildi. Suzuki'nin "yeniden yapılandırma"yı kast ettiği de yapılan yorumlar arasında.

Suzuki, Miyazaki'nin emekliliğinin ardından onun gibi durmaksızın üretmenin mümkün olmadığını, bu nedenle kısa bir ara vereceklerini ve sonrasında neler yapacaklarını düşüneceklerini vurguladı.

Studio Ghabli'nin karların düşüklüğü ve her sene en az bir animasyon yayımlama talebi karşısında üretimde sıkıntı yaşadığı söyleniyordu. Stüdyo en son 19 Temmuz'da When Marnie Was There isimli animasyonu yayımlamıştı.