Steve Jobs filmi, Apple'ın tasarım lideri tarafından kınandı

Steve Jobs'ın hayatını anlatan filmin ilk yorumları, Jobs'ın öfkeli, kişisel ilişkilerini yönetemeyen bir dahi olarak resmedildiğini belirtiyor.

Apple'ın 2011'de yaşamını yitiren CEO'su Steve Jobs'ın hikayesini anlatan film "Steve Jobs" henüz gösterime girmeden tartışmalara konu oldu. Apple'ın tasarım lideri Sir Jonathan Ive, yönetmen Danny Boyle'u Steve Jobs'ın biyografik mirasını gasp etmekle suçladı.

Jobs'ın iş arkadaşı ve yakın dostu olan Ive, başrolünde Michael Fassbender'ın oynadığı filmi eleştirdi.

San Fransisco'da Vanity Fair panelinde konuşan Ive, filmi görmediğini ancak Jobs'ın kişisel ilişkilerini yönetemeyen, acımasızca öfkeli bir deh olarak yansıtılmasını doğru bulmadığını söyledi.

"BU KİŞİYİ TANIMIYORUM"

Jobs'la 14 yıllık dost olduklarını söyleyen Ive, filmin senaryosunu görmüş ve "Ben bu kişiyi tanımıyorum" demişti.

"Ortada ocuklar, bir eş ve çok yakın arkadaşlar var ve hepsi çok üzgün, ben de huysuzluk ettiğim için üzgünüm fakat bu çok mutsuzluk verici" diyen Ive, Jobs'un da herkes gibi zaferleri ve tarjedileri olduğunu ancak aslolarak "birşeyleri iyileştirmek için sorumluluk üstlenmiş" biri olduğunu söyledi.

Jobs'ın hayatını anlatan filmin hakları, Sony'nin çekilmesinden sonra Universal tarafından satın alınmış, başlangıçta David Fincher'ın yönetmesi beklenen film, sonrasında Danny Boyle tarafından yönetilmişti.