"Sonbahar" Avrupa Film Akademisi'nde yarışacak

Genç yönetmen Özcan Alper'in 2008 tarihli ilk filmi "Sonbahar", Avrupa Film Akademisi-Avrupa Filmleri Festivali'nde yarışacak.

Hayata dönüş operasyonları sonrasında genç bir devrimcinin hayatını anlatan “Sonbahar” filmi 6-11 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek olan Avrupa Film Akademisi’nin en prestijli ödülü olan Avrupa Film Akademisi ödülününün European Discovery (Avrupa’nın Keşfi) bölümünde aday gösterildi.

Yönetmen Özcan Alper ve başrol oyuncusu Onur Saylak "Sonbahar"ı temsil etmek üzere Almanya’ya davet edildi. Film, festival kapsamında Almanya’nın Köln, Essen, Duisburg, Bochum ve Dortmund gibi şehirlerinde gösterilecek. Filmin yönetmeni ve başrol oyuncusu gösterimlerden sonra izleyicilerle söyleşi gerçekleştirecek.

Avrupa Film Akademisi Ödül Töreni, Avrupa’dan 3 bini aşkın davetlinin katılımıyla 12 Aralık Cumartesi gecesi Almanya’nın Essen şehrine bağlı Ruhr Bölgesi’nde yapılacak.

15. Altın Koza Film Festivali, 61. Locarno Film Festivali, 41. Siyad Ödülleri, 4. Uluslar arası Avrasya Film Festivali gibi Türkiye ve dünyada katıldığı festivallerden ödüller alan "Sonbahar" filmi Hopa, Çamlıhemşin ve Kemalpaşa’da çekildi. Filmde Yusuf, genç bir üniversite öğrencisi olarak girdiği cezaevinde ölüm orucuna giriyor ve 10 yıl sonra 32 yaşına geldiğinde özgürlüğüne kavuşuyor. Yusuf’un son iki ayı çocukluk ve ilk gençlik yıllarının geçtiği memleketinden kesitlerle veriliyor.

(soL - Haber Merkezi)