Soma katliamının yıl dönümünde 'Üçyüzbir' belgeseli ilk kez soL'da...

13 Mayıs 2014'teki Soma işçi katliamının yıl dönümünde Alican Mansuroğlu'nun yönettiği "Üçyüzbir" adlı belgesel bu akşam 20.00'de ilk kez soL okurlarıyla buluşacak. 28. Uluslararası Ankara Film Festivali'nde gösterime giren "Üçyüzbir"i bu akşam soL'dan izleyebilirsiniz.

Haber Merkezi

Geçtiğimiz günlerde tamamlanan 28. Ankara Uluslararası Film Festivalinden ve 6. Atıf Yılmaz Film Festivalinden "Jüri Özel Ödülü" ile dönen, yönetmenliğini Alican Mansuroğlu'nun yaptığı "Üçyüzbir" filmi, Türkiye'nin yakın tarihinde yaşadığı en büyük katliamlardan biri olan Soma maden faciasını konu alıyor.

Maden faciasından kurtulan işçilerin, işçi yakınlarının ve Soma halkının başrolde olduğu filmde, patronların bitmeyen kâr hırsı ve işçilerin hayatta kalma mücadelesi anlatılıyor. 

YÖNETMEN MANSUROĞLU:ONLAR ÖLDÜRMEYE BİZ DİRENMEYE DEVAM EDİYORUZ

Yönetmen Alican Mansuroğlu, yönettiği belgesel "Üçyüzbir"e ilişkin şunları söyledi: 

"2014 yılında Soma'da yaşanan katliam, ne ilkti ne de son oldu. Ermenekte, Torunlarda, tekstil atölyelerinde devam etti. Emekçilerin tepesine iyice binmek isteyen AKP iktidarı ve ortağı sermaye sınıfı, başkanlık sistemiyle beraber çığrından çıkacak olan sendikasızlaşma, güvencesiz çalışma koşulları için iştahını uzun yıllardır kabartmış durumda. Ne Soma ne de her geçen gün artarak devam eden işçi ölümleri fıtrat değildir. Sermayenin durmak bilmez kâr hırsının bir sonucudur. Bu durumun değişmesi için biz sinemacılara da büyük görevler düştüğünü düşünüyorum. Onlar öldürmeye devam ediyor, bizler direnmeye! Kaçarı yok, bu düzen değişecek!"

BU AKŞAM 20.00'DE soL'DA YAYINDA

"Üçyüzbir belgeseli bu akşam ilk kez soL okurlarıyla buluşacak. Okurlarımız bu akşam 20.00'den itibaren 24 saat süreyle belgeseli bu ekrandan izleyebilecek.