Soma katliamını anlatan 'Üçyüzbir' adlı belgeselin ilk gösterimi yapıldı

Soma maden katliamını anlatan "Üçyüzbir" adlı belgeselin ilk gösterimi Adana Nâzım Hikmet Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

soL-Adana

13 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen Soma maden katliamını anlatan "Üçyüzbir" adlı belgeselinin ilk gösterimi Adana Nâzım Hikmet Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Belgeselin yönetmeni Alican Mansuroğlu'nun da katıldığı belgesel gösterimi, NHKM adına Burhan Özalp'in konukları selamlamasından sonra başladı. Özellikle 1980'den sonra başlayan özelleştirmelerin ve patronların kâr hırslarının nasıl işçi katliamlarına yol açtığını, Soma'da yaşanan katliamın ve onun arka planının anlatıldığı filmden sonra Yönetmen Alican Mansuroğlu izleyicilerle bir sohbet gerçekleştirdi.

Türkiye Mimar ve Mühendisler Odası Adana İl Koordinasyon Kurulu'nun desteklediği ve katıldığı film gösterimi, konuklardan gelen soruların cevaplandırılmasıyla sona erdi.

ÜÇYÜZBİR BELGESELİ 

Yönetmeni Alican Mansuroğlu'nun ilk filmi olan Üçyüzbir, Soma maden katliamını ve onu arka planı olan 1980’li yıllara damga vuran özelleştirmeleri, özelleştirme politikasından nasibini alan madenleri, AKP iktidarı ve kâr ortağı patronların çılgınca üretime odaklandığı koşulları, toplu işçi mezarlarını anlatıyor. 

Filmin gösterimi, bugün ve yarın İstanbul'da, pazar günü Ankara'da, pazartesi günü İzmir'de Nâzım Hikmet Kültür Merkezlerinde yapılacak.