soL HD | TRT'nin yasaklı şarkılar listesinde 'İç Şarabı' da var

TRT'nin yasakladığı şarkılar listesinde 'İç Şarabı' adlı şarkısı bulunan Gülcan Altan, 'Bu liste onur listesi bence' değerlendirmesini yapıyor.

soL HD

TRT'nin, 6112 sayılı yasanın 8. maddesinin 1. fıkrasının ilgili bentlerini gerekçe göstererek hazırladığı “2016 Yılında Yayınlanmaz Alan Türkçe Müziklerin Güfte Denetimleri Listesi” içinde Gülcan Altan tarafından seslendirilen 'İç Şarabı' adlı şarkı da yer alıyor. Sözlerini Ömer Hayyam'ın Rubai'sinden alan şarkı Vedat Sakman tarafından bestelenmiş. Gülcan Altan soL Haber okurlarıyla konuya ilişkin değerlendirmelerini paylaştı. Altan, listeyi onur listesi olarak gördüğünü ve aslında başka şarkılarının da listede olması gerektiğini söylüyor. 

Yasaklılar listesinde Yürüyen Merdiven'in "Direndikçe" şarkısı, Emin İgüs'ün "Keten Gömlek Filfilli" türküsü ve Büyük Birader'in bir albümündeki beş şarkısı da bulunuyordu.

Altan şu değerlendirmeleri paylaştı:

"Bir müzisyen arkadaşım haber verdi durumu ve listeyi gönderdi. Önce anlayamadım 'yasaklı' derken ne demek istediğini. Açıkçası yüzümde bir gülümseme belirdi sonrasında. Onurlandım... Bu liste onur listesi bence. Doğrusunu söylemek gerekirse tam çalışmamışlar. Örneğin 'Boyun Eğme' yok listede. Ben onlara bu şarkımı armağan ediyorum. Yasak listelerine onu da eklesinler. Zira biz sokaklarda söylüyoruz şarkılarımızı, devletin televizyonunda değil. Halkın arasında söylüyoruz."

Altan'ın yasaklı şarkısını soL okurlarıyla paylaşıyoruz: