'Siyanüre karşı' belgesel

Fatsa'nın Bahçeler köyünün yakınındaki Engiz mevkiinde 100 dönümlük orman arazisi üzerine kurulan siyanürlü altın arama madenine karşı hazırladığımız kısa belgeseli okuyucularımızla paylaşıyoruz.

Siyanürle altın arama madeni kurulan Fatsa'nın Bahçeler Köyü yakınında Yaklaşık 100 dönümlük, fındık ve çam ağaçlarının bulunduğu bir alan, İngiliz Stratex International Plc ile Bahar Madencilik  tarafından işgal edildi. soL TV olarak hazırladığımız kısa belgeselde, halkın ve TMMOB'nin ortak direnişini anlattık. 

Bahçeler Köyü ve çevre köyden yurttaşların mücadelelerinin konu edildiği belgeselde, siyanürle altın aramanın doğaya ve insana verdiği zararlardan bahsedildi. Alınan ÇED raporunun usülsüz olduğu ve yargının iptal kararına uyulmadığını söyleyen TMMOB Yönetim Kurulu Üyesi Cemalettin Küçük, siyanürlü maden işletmeciliği hakkında açıklamalarda bulundu. 

Madenci şirket tarafından kandırıldıklarını, arama işleminin siyanürle yapılacağını ve siyanürün zararlarını yeni öğrendiklerini söyleyen köylüler örgütlenmeyi tüm hızıyla sürdürüyor.