Sınıfın sinemacıları sınıfı çağırıyor!

Bağımsız Sinem Merkezi tarafından çekilen "Ev Kira Semt Bizim" filmi için bir çağrı metni yayınladı.

Haber Merkezi

Yönetmenliğini Mustafa Kenan Aybastı'nın yaptığı, Bağımsız Sinema Merkezi (BSM) tarafından çekimlerne devam edilen "Ev Kira Semt Bizim"  filmi için bir çağrı metni yayınladı. 

BSM tarafından yapılan ve "Bu 'bizim' sinemacıların piyasaya meydan okumasıdır. Ama her zaman olduğu gibi ancak hep beraber başarabiliriz. Sınıfın sinemacıları sınıfıyla birlikte mücadele ederek kazanabilir" ifadelerinin yer aldığı çağrıda "15 Ekim Pazar saat 11.00'de Kadıköy Nâzım Hikmet Kültür Merkezi'nde buluşalım ve filmimizi hep birlikte tamamlayalım" denildi. 

Açıklamanın tamamı şu şekilde:

Sınıfın Sinemacıları Sınıfı Çağırıyor!

Evlerimiz, mahallerimiz, semtlerimiz rant hırsıyla yerle bir edilip yerlerine çirkin yapılar dikilirken, çocuklarımızın oynayacakları parklara beton dökülürken, ağaçlarımız iş makineleriyle bir bir sökülürken, toprağımız, derelerimiz para babalarına peşkeş çekilip kurutulurken ve sinema salonlarını sulu zırtlak, bayağı, içeriksiz ucuz güldürüler doldururken, gözümüzü ve kameralarımızı yaşananlara kapatamazdık.

Benden sonrası tufan deyip parayı verenin düdüğü çaldığı piyasada sermayenin borazanı olamazdık. Çünkü bizler sınıfın sanatçılarıyız!

Pespaye, ticari filmlerin salonları kapladığı ve gişe rekorları kırdığı dönemde komedi ciddi bir iştir dedik. Ve bir avuç sinemacı kolları sıvadık. Astronomik bütçelerimiz yoktu, karavanlarımız, bizi sete getirip götürecek arabalarımız da yoktu. Ama sınıfımıza olan inancımız ve inadımız vardı!

İnat ettik, sinemayı da salonları da sermayeye terk edemezdik...

Ev Kira Semt Bizim, dedik ve kameraları sınıfımızın gözüyle, kentsel dönüşüm yağmasıyla yerle bir edilen mahallerimize çevirdik.

Bu 'bizim' sinemacıların piyasaya meydan okumasıdır. Ama her zaman olduğu gibi ancak hep beraber başarabiliriz. Sınıfın sinemacıları sınıfıyla birlikte mücadele ederek kazanabilir.
Gelin, mücadelemizi birlikte taçlandıralım. 

15 Ekim Pazar saat 11.00'de Kadıköy Nâzım Hikmet Kültür Merkezi'nde buluşalım ve filmimizi hep birlikte tamamlayalım.