Sezon uzun şenlik kısa

2016 yılında kurulan Kadıköy Tiyatroları Platformu geçtiğimiz yıl ilkini gerçekleştirdiği tiyatro şenliğinin ikincisiyle sanatseverlere merhaba diyor.

Kurulduğu yıldan bu yana gerek 27 Mart Dünya Tiyatro Günü etkinlikleri gerek sezon açılışı şenliğiyle adından söz ettiren Kadıköy Tiyatroları Platformu bu yıl da sezon açılışını şenlikle gerçekleştiriyor.

Geçtiğimiz sezon “Benim Komşum Tiyatro” çalışmasıyla Kadıköy’de yaşayan tiyatro severlerle bir araya gelen platform üyesi gruplar, gerçekleştirdikleri derslerle komşularıyla sıkı bağlar oluşturdu. Tiyatro sanatını daha yakından tanıyan bir oyunun çözümlemesine giden yolu öğrenen Kadıköy sakinlerinin “Benim Komşum Tiyatro” projesiyle artık tiyatroya başka bir gözle baktıkları bir gerçek.

Kadıköy Tiyatroları Platformu iki senedir 27 Mart Dünya Tiyatro Günü nedeniyle Kadıköy sokaklarında yürüyüş ve etkinlikler düzenliyor. Kadıköy halkıyla bütünleşmeyi her fırsatta dile getiren platform üyesi gruplar bu defa da şenlikle mesafeleri kaldıracaklar.

16 Sahnede 26 Oyun

Geçtiğimiz yıl ilki gerçekleşen Kadıköy Tiyatro Şenliği oldukça coşkulu geçmişti. Seyirciler şenlik boyunca, ellerinde haritalarla birçok tiyatro mekânını tanıma fırsatı da bulmuştu. Bu yıl da Kadıköylü tiyatroların seyircisine çağrısı var: “Gelin ikincisini düzenlediğimiz şenliği birlikte gelenekselleştirelim! Sezonu coşkuyla, alkışla, neşeyle açalım! Sezon uzun şenlik kısa, acele edin, koltuklarınıza yerleşin!”

Şenlik 15 Gün boyunca Kadıköy’ün 16 Sahnesinde 24 oyun ve 3 atölyeyle sürecek.

1 Ekim’de başlayıp 15 gün sürecek Şenliğin Programına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

http://www.kadikoytiyatrolari.com/sezon-uzun-senlik-kisa/

Şenliğe Katılan Gruplar :

Altkat Sanat Tiyatrosu

Çatkapı Oyuncuları

Dasdas Sahne

Entropi Sahne

Human Theater

İstanbul İmpro

Kadıköy Emek Tiyatrosu

Kadıköy Theatron

Kadıköy Tiyatro Oyuncuları Topluluğu

Kast

Küçük Salon

LivingRoom

Mimbaz Tiyatro

Moda Sahnesi

Nâzım Sahne

Oyun atölyesi

Oyun Sandalı

Öykü Sahne

Piyatro

Tiyatro Akla Kara

Tiyatro Alesta

Tiyatro Fil

Tiyatro Merdiven

Tiyatro Pan

Yolcu Tiyatro