Semih Kaplanoğlu'ndan beklenen paylaşım...

Oyuncu Meltem Cumbul, Uluslararası Adana Film Festivali'nin ödül töreninde Semih Kaplanoğlu’nun elini sıkmayınca olay tartışma konusu olmuştu. Kaplanoğlu, olay sonrası şeriatçı ve gericilerin yazıların paylaşarak kendini haklı çıkarmaya çalışıyor...

Haber Merkezi

Uluslararası Adana Film Festivali’nin ödül töreninde sunuculuk yapan Meltem Cumbul,  “En İyi Yönetmen” ödülünü kazanan Semih Kaplanoğlu’nun elini sıkmamıştı. Kaplanoğlu, Cumbul’un bu hareketinin ardından sosyal medya hesabından, “Adana Film Festivali’nde sahnede maruz kaldığım kabalığın ardından bizi yalnız bırakmayan sanatseverlere ve dostlara teşekkürler” demişti.

Cumbul ise Kaplanoğlu'na verdiği yanıtta, “Eşitler arası bir selamlaşma ve yakınlaşma ritüeli olan el sıkışmayı; kendinden olmayanları ötekileştirenle, fakiri zengine böldürenle, güçlüleri tutup zayıfları hor görenle yapmayı reddediyorum. Yüreğime ve sevgiye düşman olanla, gözlerim ve ellerim dost olamaz" ifadelerini kullandı.

Kaplanoğlu'nun bu yanıt sonrası sosyal medyada yaptığı paylaşımlar oldukça dikkat çekici.

Şeriatçı Esra Elönü'nün ve Diriliş Postası adlı AKP yayınının kendisine verdiği destek yazılarını paylaşan Kaplanoğlu, elinin sıkılmamasının gerekçesini Cumbul'dan daha net bir şekilde açıklamış oldu.

Kaplanoğlu sadece bu yazıları da değil, aynı zamanda Sabah, Star gibi tüm AKP yayınlarının kendisine destek yazılarını paylaşarak sırtını nereye yasladığını da açıkça ilan etmiş oldu.