Sanatçılar Girişimi'nden 'Barışa Çağrı'

Sanatçılar Girişimi, 1 Eylül Dünya Barış Günü için açıklama yayınladı. Açıklamada, "1 Eylül Dünya Barış Günü'nde, savaş kışkırtıcılığına, emperyalizm işbirlikçiliğine, kelle kesici canilere kol kanat gerilmesine, ülkemizin savaş cehennemine sürülmesine karşı reddediyoruz" denildi.

1 Eylül Dünya Barış Günü için Sanatçılar Girişimi, "Barışa Çağrı" başlıklı açıklama yayınladı. Açıklamada, "Bu ülkenin sağduyu sahibi, vicdanlı, yurtsever, barışsever sanatçıları, 1 Eylül Dünya Barış Gününde, savaş kışkırtıcılığına, emperyalizm işbirlikçiliğine, kelle kesici canilere kol kanat gerilmesine, ülkemizin savaş cehennemine sürülmesine karşı “reddediyoruz” haykırışımızı bir kez daha yükseltiyoruz" denildi.

Sanatçılar Girişimi'nin "Barışa Çağrı" başlığıyla yayınladığı açıklamaya yer veriyoruz:

Barışa Çağrı

Ülkemiz Cumhuriyet tarihinin hiçbir döneminde kendi sınırlarını tehdit eden bir savaşa bu ölçüde yaklaşmamıştı.

AKP hükümeti ve başbakan inanılmaz bir sağduyu yoksunluğu ve kör bir inatla Türkiye’yi bir savaş cehennemine sürüklemektedir.

Türkiye içinde ve dışında, sağduyusunu yitirmemiş herkes, bu sürüklenişin Suriye’deki insan hakkı ihlalleriyle değil. Emperyalizm işbirlikçiliği ve taşeronluğuyla ilgili olduğunu açıkça biliyor ve görüyor.

Kafa kesen El Kaideci teröristlerin insan hakkı ihlalleri konusunda yapacak ve söyleyecek bir şeyleri olamaz.

Dış medyada ve ülke içinde de namuslu kalemlerce, Türkiye’nin komşu bir ülkeye karşı siyasal iktidar eliyle bir terör üssüne dönüştürülmekte olduğu açıkça yazılmakta ve belgelenmektedir.

Böyle bir ortamda susmak, suça ortak olmak demektir.

Bizler, bu ülkenin sağduyu sahibi, vicdanlı, yurtsever, barışsever sanatçıları, 1 Eylül Dünya Barış Gününde, savaş kışkırtıcılığına, emperyalizm işbirlikçiliğine, kelle kesici canilere kol kanat gerilmesine, ülkemizin savaş cehennemine sürülmesine karşı “reddediyoruz” haykırışımızı bir kez daha yükseltiyoruz.

Yurdumuzun hiç bir noktasında da hükümetin açıkça yapmakta olduğu savaş kışkırtmalarının halkımızın hiç bir kesiminden olumlu yankı bulamadığını mutlulukla saptıyoruz.

Bu ülkenin bütün vicdanlı insanlarını, parlamento içinde de sadece muhalefeti değil iktidar partisinin kapı kulu olmamış unsurlarını barışçı her görüş, düşünce ve meslekten bütün yurtseverleri, kapımıza gelip dayanmış olan ölümcül tehlike karşısında uyanık olmaya, savaşa hayır demeye, barış için seslerini yükseltmeye, bu tehlikeli maceracı gidişe dur demeye çağırıyoruz.

Türkiye gerçek bir demokrasiye doğru yürüyüşünde defalarca sınav vermiş ve başarılar kazanmış bir ülkedir.

Bu kez de öyle olacak ve savaş değil barış despotluk, yalan, tehdit ve şantaj değil demokrasi kazanacaktır.

Savaş kışkırtıcılığına, despotizme boyun eğmeyelim.

Reddediyoruz haykırışımızı, barış çağrımızı kitleselleştirelim.

Sanatçılar Girişimi

(soL - Haber Merkezi)