Ruslardan DiCaprio'ya alternatif Oscar ödülü

Uzak Doğu Rusyası'ndan sinemasever bir grup kadın, Rus karakterleri canlandırmak istediğini söyleyen aktör Leonarda DiCaprio'ya, gümüş takılarını bağışlayarak alternatif Oscar heykelciği yapıyor.

Uzak Doğu Rusyası'ndan bir grup kadın, gümüş takılarını bağışlayarak aktör Leonarda DiCaprio'ya gümüşten Oscar heykelciği hediye etmek istiyor. Bağış kampanyasının, DiCaprio'nun Lenin, Putin ve Rasputin gibi Rus tarihinden karakterleri oynamayı istediğini söylemesiyle ilişkili olduğu belirtildi.

Ria Novosti'ye konuşan Yakutistan Bölgesi Devlet Kültür ve Sanat Enstitüsü'nden öğretmen Tatiana Egorova; "Heykel için bağış toplamaya başladık. Halen yapım aşamasında ve tahminimizce 100 bin rubleye mal olacak. Çok sayıda kadın şimdiden gümüş takıalrını bağışladı" ifadelerini kullandı.

Egorova, sinemaseverlerin bu hamlesini manidar olduğunu belirterek; "Filmler burada öğretmenler, sokak süpürücüleri ve kömürcüler tarafından yapılır. Sinema geniş bir kitle sanatıdır" dedi.

Ödülün "Yakut Oscar" adı almayacağı ve daha sade bir isimle anılacağı belirtilirken, DiCaprio Oscar ödülünü alsa dahi bu ödül çalışmasının süreceği söyleniyor.

Büyükannesi Rus olan aktör, kendisinin yarı Rus sayılabileceğini belirtmişti.