Ressamlar Gezi Parkı'nda faşizmi fırçaladı

Taksim Gezi Parkı'nda bir araya gelen 150 ressam ve müzisyen, faşizme karşı fırça çalıp şarkı söyledi. Sanatçıların etkinliğine halkın da yoğun ilgisi vardı.

Bugün Taksim Gezi Parkı'nda yüzlerce ressam ve sanatçı bir araya gelerek, faşizme karşı fırça çalıp şarkı söyledi.

Halkın yoğun ilgisinin olduğu etkinlikte, parka serilen siyah bir bezin üzerine insanlar ayaklarını boyayarak ayak izlerini bıraktılar.

Boyun Eğmeyen ÇizikDİRENler tarafından yapılan basın açıklamasında ise şunlar söylendi:

"Aylardan beri süregelen Gezi Parkı direnişi ile başlayan ve ülkenin dört bir yanından destek alan haklı direniş hâlâ tüm yaratıcılığı ve gücü ile sürmektedir. Bugün, burada bulunan Türkiye’nin aydın ve sanatçıları kendi alanlarında yani yetenekleri doğrultusunda yapabildikleri en iyi işi yaparak, fırçalarını, kalemlerini, boyalarını kullanıp destek vererek becerilerini haksızlık ve zulme karşı yurtsever kimlikleri ile sergiliyorlar. Bir diğer deyişle hepsi ellerindeki gereçleri en sert şekilde kullanarak direnişin yanında olduklarını gösteriyorlar.

Bizler, Türkiye’nin sanatçıları olarak bu ülkeyi böylesi bir karanlığın içine sokan, bunun için hiçbir vahşilik ve hukuksuzluktan kaçınmayan, her ne anlam taşıyor olursa olsun bir sanatçının ürününe ‘’ucube’’ yakıştırması yapan, militarist önlemlerle polisi halka saldırtan, yaralatan, öldürten, ülkemizi Amerikan emperyalizminin sömürgesi haline getirmek isteyen, kültür ve sanattan, aydın olma kimliğinden habersiz olan, işsizine, gencine, avukatına, gazetecisine zulmeden, gerekçesiz gözaltına alan, dini alet ederek halkın inanç duygularını sömürüp kanını emen ve ülke yönetmeyi bilmeyen bir diktatörün buyruklarını reddediyoruz.

Biz, bu ülkenin geleceğiyiz aynı yabancılara satmak için pazarladığın ormanlık arazilerdeki ağaçlar ve genç fidanlar gibiyiz ya da yıkıp-kesip yerine alışveriş merkezi ve Topçu Kışlası yapmak istediğin, egzoz kokusu ve insan kalabalığı arasındaki tek oksijen kaynağımız olan yeşillikler gibiyiz.

Bu ülkenin geleceği olan bizler bugün ustalarımızla birlikte size boyun eğmediğimizi göstermek ve halka çağrıda bulunmak için burada toplandık ve yineliyorum en iyi yapabildiğimiz şeylerle, fırçalarımızla, kalemlerimizle, boyalarımızla onurlu ve dik duruşumuzla size boyun eğmediğimizi söylüyoruz.

Boyun eğmiyoruz."


Fotoğraf: Kerem Orhan Sibiroğlu


Fotoğraf: Aykut Karadere


Fotoğraf: Aykut Karadere


Fotoğraf: Aykut Karadere


Fotoğraf: Didem Alptekin


Fotoğraf: Didem Alptekin


Fotoğraf: Didem Alptekin


Fotoğraf: Didem Alptekin

(soL - İstanbul)