Ressam Haydar Özay'ın Nâzım Hikmet resimleri Ankara'da...

Ressam Haydar Özay’ın "Nâzım Hikmet Resimleri Sergisi", Ahmet Say'ın yapacağı bir konuşmayla Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde bugün açılıyor.

Haber Merkezi

Ressam Haydar Özay’ın “Nâzım Hikmet Resimleri” başlıklı kişisel sergisi, Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi Eren Eyüboğlu Salonu’nda 4 Ekim’de açılıyor. 1957 yılında Nâzım Hikmet ile Berlin’de tanışan Ahmet Say, açılışta Nâzım’la ilgili anılarını anlatacak ve ressam Haydar Özay’ın Nâzım Hikmet resimleri üzerine bir konuşma yapacak.

Sanatçının bu yıl Haziran ayı başında Nâzım Hikmet’in 54. ölüm yıl dönümünde İstanbul’da sergilediği 18 resminin yanı sıra, ilk kez izleyiciyle buluşacak olan 26 resmiyle birlikte toplam 44 eserinin yer aldığı sergi, “Salkımsöğüt” ve “Masalların Masalı” gibi Nâzım Hikmet’in şiirlerinin resimsel yorumlarından, büyük şairin şarkılarının sözlerini yazdığı “Lüküs Hayat” operetinden yapılmış resimlere kadar uzanıyor.

Nâzım’ın Bursa ve Çankırı hapishanelerinde kitapla, şiirle dolu yaratıcılık anları ile tiyatro ve klasik müzikle ilgili birbirinden farklı sahneler de sergilenen eserlerin konuları arasında.

Haydar Özay’ın, büyük şair Nâzım Hikmet’in anısına hazırladığı resimlerden oluşan sergi, Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi Eren Eyüboğlu Salonu’nda 4-15 Ekim 2017 tarihleri arasında ziyaret edilebilecek.