Prof. Örsan K. Öymen'den 'Aydınlanma' seminerleri

Işık Üniversitesi Felsefe Okulu beşinci yılında 'Aydınlanma' konusunu ele alıyor. Prof. Örsan K. Öymen'in koordinatörlüğündeki 'Aydınlanma Nedir' programı 2-30 Mart tarihleri arasında beş oturumda tamamlanacak.

Haber Merkezi

Işık Üniversitesi Felsefe Okulu beşinci yılında "Aydınlanma" konusunu ele alıyor. Prof. Örsan K. Öymen'in koordinatörlüğündeki "Aydınlanma Nedir" programı 2-30 Mart tarihleri arasında beş oturumda tamamlanacak. 

Üniversite içinden ve dışından herkese açık olan Işık Üniversitesi Felsefe Okulu seminerlerinde, "Aydınlanma" kavramı ve hareketi, felsefe, sanat, bilim ve siyaset alanındaki gelişmelerin ışığında, tarihsel bir perspektifle, özetlenecek ve irdelenecek. “Aydınlanma Nedir” programı, özgün içeriği ve sorgulayıcı yönleriyle katılımcılarını bekliyor.

PROGRAMIN İÇERİĞİ

Işık Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi bünyesinde, Prof. Örsan K. Öymen'in koordinatörlüğünde düzenlenen Felsefe Okulu'nun beşincisi, 2-30 Mart 2017 tarihlerinde gerçekleşecek. Felsefe Okulu seminerleri, Işık Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü Başkanı Prof. Örsan K. Öymen tarafından cuma günleri saat 18.30-20.30 arasında, İstanbul Nişantaşı'nda, Feyziye Mektepleri Vakfı Sacit Öncel Salonu'nda verilecek.

Her seminerin iki saat süreceği programın içeriği ve tarihleri şöyle:

PROF. ÖRSAN K. ÖYMEN KİMDİR? 

Prof. Örsan K. Öymen 1965 doğumlu. Lisans (1987) ve Doktora (1999) derecelerini Orta Doğu Teknik Üniversitesi Felsefe Bölümü'nden, Yüksek Lisans (1990) derecesini New York Üniversitesi (NYU) Felsefe Bölümü'nden aldı. Say Yayınları'ndan çıkan "Hume" adlı bir kitabı ve alanında birçok ulusal ve uluslararası akademik makalesi bulunmakta. Felsefe'deki uzmanlık alanları Epistemoloji, Etik, Siyaset Felsefesi ve Din Felsefesi. 2000 yılından beri üniversitede felsefe alanında öğretim üyesi olarak görev yapmakta. Halen, Feyziye Mektepleri Vakfı'na bağlı Işık Üniversitesi'nde İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü Başkanı. Felsefe Sanat Bilim Derneği Kurucu Üyesi ve Yönetim Kurulu Başkanı, "Assos'ta Felsefe" adlı oluşumun kurucusu ve direktörü.