Pınar Aydınlar’a bir engel de kaymakamlıktan!

Tohum Kültür Merkezi’nin “Umudu tohumca büyütüyoruz” başlığıyla yapacağı etkinliğin çağrısı için düzenlenen ve halk müziği sanatçısı Pınar Aydınlar’ın da katıldığı basın açıklaması polis tarafından engellendi.

Tohum Kültür Merkezi tarafından 11 Kasım pazar günü saat 14.00’te Ataköy Sinan Erdem Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenecek etkinliğin duyurusu için yapılmak istenen ve soL gazetesi yazarı halk müziği sanatçısı Pınar Aydınlar’ın da katıldığı basın açıklaması polis tarafından engellendi.

Tohum Kültür Merkezi’nin Cengiz Özkan, Erdal Erzincan, Emre Saltık, Muharrem Aydın, İlkay Akkaya, Ferhat Tunç, Pınar Aydınlar, Şevval Sam, Tolga Sağ, Mikail Aslan, Moğollar’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda sanatçının katılımıyla yapacağı “Umudu Tohumca Büyütüyoruz” şöleninin duyurusu Kaymakamlık tarafından engellendi.

Şölene çağrı amacıyla önceki akşam İkitelli Albay Rıdvan Özden parkında etkinlik gerçekleştirmek isteyen TKM’nin etkinliğin kaymakamlık izni olmadığı gerekçe gösterilerek polislerce engellendi.

TKM adına yapılan açıklamada "Gerek Pınar Aydınlar’ın devrimci düşünceye sahip bir sanatçı olması, gerek bu düşüncelerinden ötürü halkın sahiplenmesi sanatçı dostumuzun baskı görmesine ve konserlerinin iptal edilmesine neden olmuştur” denildi.

Engellemeye ilişkin bir açıklama yapan Pınar Aydınlar ise “Bugün konserlerimizi yasaklayan, engellemeye çalışanlar için asıl mesele kişiler değil, ortaya koyduğumuz duruş ve net tavırdır” dedi.

(soL - Haber Merkezi)