Oscar Niemeyer'in Pampulha Modern projesi Dünya Mirası Listesi'nde

Modernizmin temsilcilerinden Brezilyalı mimar Oscar Niemeyer'in Pampulha Modern Topluluğu projesi (The Pampulha Modern Ensemble) Dünya Mirası Listesi'ne girdi.

UNESCO, modernizmin temsilcilerinden Oscar Niemeyer'in Pampulha Modern Topluluğu (The Pampulha Modern Ensemble) tasarımını Dünya Mirası Listesi'ne aldığını duyurdu.

The Architects News Paper sitesinde yer alan habere göre, mimarın 33 yaşında tasarladığı Pampulha Modern Topluluğu, Niemeyer'in 20. yüzyıl mimarisine yaptığı katkıları temsil eden bir tasarım olmasının yanı sıra tarihsel açıdan önemli bir modernist yapı örneği.

Pampuhla Modern Topluluğu, Brezilya'da yapay bir göl olan "Pampuhla" etrafında yer alıyor. Göl çevresinde banliyö mahalleler geliştirmek için kentsel bir proje girişiminin bir parçası olarak 1940 yılında tasarlanan yapı kompleksi, bir balo salonu, yat kulübü, kumarhane, kilise ve belediye başkanı için bir hafta sonu dinlenme mekanı içeriyor.

UNESCO yapı için, "Brezilya'nın farklı iklim ve kültürlerini yansıtan ve mimarın modernist mimari prensiplerle proje alanını harmanlamaktaki yeteneğini gösteren iyi bir örnek" olduğunu söyledi.

Niemeyer'i etkisi altına aldığı bilinen modernizmin öncüsü Le Corbusier'in 17 yapısı da UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alınmıştı.