Opera bale müdürü ‘plaj fotoğrafı nedeniyle’ görevden alındı

Devlet Opera ve Balesi (DOB) Antalya ve Mersin müdürleri görevden alındı. Aslı Ayan’ın Facebook’a ‘plajda çektirdiği fotoğrafları’ koyduğu, Şadi Erdoğan’ın ise kültür sanat kurumlarını hükümete tabi kılan Türkiye Sanat Kurulu (TÜSAK) yasa tasarısına karşı çıktığı için görevden alındığı ileri sürüldü.

Aslı Ayan, kendisine henüz resmi bir bildirimde bulunulmadığını dile getirerek, Facebook’tan paylaştığı fotoğrafın hangisi olduğunu kendisinin de bilmediğini söyledi.

Ayan, bununla ilgili bir şikayet olup olmadığı yönünde de bilgisi olmadığını belirterek, Facebook hesabını Antalya’daki müdür vekilliği görevine başladığı günlerde kapattığını kaydetti.

BAKANLIK BASKI YAPMIŞ

Cumhuriyet’ten Selda Güneysu’nun haberine göre, görevi vekalaten yürüten Ayan’ın görevden alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı, DOB Genel Müdür Vekili Selman Ada’ya baskı yaptı.

Şanal ise, ‘TÜSAK’a hayır’ bildirisine imza atan isimler arasındaydı.

Rengim Gökmen’e apar topar görevden el çektirilmesi ve Ada’nın genel müdür vekili olarak DOB’a atanmasının ardından kurumda‘TÜSAK’a hayır’ bildirisine imza atan müdürlerin tasfiye edileceği konuşuluyordu.

Nitekim genel müdür yardımcıları Şadi Erdoğan ve Nilgün Çelebi, İstanbul DOB müdürü Suat Arıkan görevden alınmış, Ankara DOB müdürü Aykut Çınar da istifa etmişti.