NHKM'de 'Sahne Röportajları' başlıyor...

Geçen yıl, NHKM Kadıköy'de gerçekleştirilen Sahne Röportajları yeni dönemde yeni yazarlarla devam ediyor... Bu yıl ilk Sahne Röportajı yazar Hasan Gören ile gerçekleştirilecek. Yazarın "Zan" adlı romanının konuşulacağı etkinlik 23 Eylül Pazar günü saat 15.00'te yapılacak.


soL-İstanbul

Geçen yıl, NHKM Kadıköy'de gerçekleştirilen Sahne Röportajları yeni dönemde yeni yazarlarla devam ediyor...

Nâzım Hikmet Kültür Merkezi (NHKM) Eylül ayı itibariyle atölye ve etkinliklerini başlatıyor. Her ay bir yazarı ağırladığı Sahne Röportajları bu dönemde de devam edecek. NHKM Edebiyat Topluluğu Sahne Röportajları'nı şöyle tarif ediyor:

"Çağdaş edebiyatçı neyi anlatır? Kime seslenmek ister? Estetik arayışları, yeni biçimlere yönelimi var mıdır? Postmodernizm edebiyatı belirledi mi yoksa daha umutlu çıkışlar mümkün mü? Edebiyatta, sanatta, moda veya demode olandan bahsedilebilir mi? Yazılanları belirleyen toplumsal koşullar yazarların kalemlerinde nelere dönüşüyor?

Günümüz öykücülerini, şairlerini, romancılarını, denemecilerini kitapları hakkında derinlikli bir sohbete davet ediyoruz. Sorular soracak, konuşacak, tartışacağız.

Etkinliklerimiz kitap pazarlama piyasasına hizmet veren güzellemelerle, yazarı itip kakan eleştirilerle değil, anlama ve öğrenme çabasıyla yürüyecek. Okur gözünden merak edilenleri yazarlarla birlikte masaya yatırıp yepyeni sorularla ayrılmak istiyoruz. 

Etkinlikler aylık yapılacak ve bir önceki ay duyurusu yapılmış olacaktır."

Bu yıl ilk Sahne Röportajı yazar Hasan Gören ile gerçekleştirilecek. Yazarın "Zan" adlı romanının konuşulacağı etkinlik 23 Eylül Pazar günü saat 15.00'te yapılacak.

KİMDİR? 

1966 Doğumlu, ODTÜ bilgisayar mühendisliği mezunu (1987)

Görme engelliler için ses destekli okuma programları yazdı.

Film, tiyatro festivallerindeki, operalardaki elektronik yazı sistemlerini hayata geçirdi.

Spor yazarlığı, spor analizleri yapıyor, istatistik ürünler tasarlıyor.

Felsefe, eğitim tarih konularında denemeleri yayımlandı.