NHKM'de 'Sahne Röportajları' başlıyor

Kadıköy Nâzım Hikmet Kültür Merkezi, edebiyatımızın yaşayan öykücülerini, şairlerini, romancılarını, denemecilerini konuk ediyor. Konuk olan yazar ve şairlerle, kitapları hakkında derinlikli bir sohbet gerçekleştirilecek, sorular sorulacak, konular tartışılacak.

Haber Merkezi

Kadıköy Nâzım Hikmet Kültür Merkezi, edebiyatımızın yaşayan öykücülerini, şairlerini, romancılarını, denemecilerini konuk ediyor. Konuk olan yazar ve şairlerle, kitapları hakkında derinlikli bir sohbet gerçekleştirilecek, sorular sorulacak, konular tartışılacak.

Ayda bir gerçekleşecek olan "Sahne Röportajları"nın duyuruları bir ay önceden yapılacak. 

NHKM'den yapılan açıklamada şöyle denildi: 

Çağdaş edebiyatçı neyi anlatır? Kime seslenmek ister? Estetik arayışları, yeni biçimlere yönelimi var mıdır? Postmodernizm edebiyatı belirledi mi yoksa daha umutlu çıkışlar mümkün mü? Edebiyatta, sanatta, moda veya demode olandan bahsedilebilir mi? Yazılanları belirleyen toplumsal koşullar yazarların kalemlerinde nelere dönüşüyor?

Etkinlikler kitap pazarlama piyasasına hizmet veren güzellemelerle değil, yazarı itip kakan eleştirilerle değil, anlama ve öğrenme çabasıyla yürüyecek. Okur gözünden merak edilenleri yazarlarla birlikte masaya yatırıp yepyeni sorularla ayrılmak hedefleniyor.

Ayda bir yapılması planlanan etkinliklerin duyurusu bir ay önceden yapılacak.

Sahne Röportajlarına Tülin Tankut’un Yalnız Bir Kadının Denge Arayışları kitabıyla başlıyoruz. Etkinliğimiz 13 Ağustos Pazar günü saat 15.00’te Ruhi Su Salonu’nda gerçekleştirilecek.

AYLIK PROGRAMLAR BURADAN FACEBOOK SAYFASINDAN TAKİP EDİLEBİLİR

Takip için; https://www.facebook.com/events/1242777065832406/ ve http://nhkm.org.tr/sahne-roportajlari/ adreslerini ziyaret edebilirsiniz.

ETKİNLİK PROGRAMI

Ağustos: Tülin Tankut – Yalnız Bir Kadının Denge Arayışları
Eylül: Reyhan Yıldırım – Boynumda Bir Dize İnci
Ekim: Nil Sakman – Süreyya
Kasım: Sinan Sülün – Karahindiba
Aralık: Jale Sancak – Belki Yarın