NHKM izmir yeniden kapılarını açtı

Nazım Hikmet Kültür Merkezi İzmir, dün yaptığı açılış ile yeniden İzmir'li kültür sanat ve bilim emekçileriyle buluşuyor.

Kültür Sanat

İzmir'de ilk kez 2006 yılında, Alsancak'ta kapılarını açan Nazım Hikmet Kültür Merkezi, kısa bir aradan sonra tekrar İzmirlilerle buluştu. 


Açılış kokteylinde NHKM İzmir adına Deniz Sözüak konuştu. Sözüak konuşmasında:

"3 yıl önce kapılarımızı kapattığımızda, 'bu bir elveda değil' demiştik. Şimdi 3 yıl sonra kentimizde gerici karanlığın kararlılığına bendimizi vücut etmek; aydınlığı örgütlemek için tekrar merhaba diyoruz. Emek sinemasıyla ve AKM'ye sahip çıkan, devlet tiyatrolarının özelleştirilmesinin karşısında duran cevap, Haziran Direnişi'nde kent meydanlarını tutan milyonların sesinde somutlandı. Bizler geri adım atmayacağız. Sanatın ve bilimin bu olağandışı koşullarda üstüne düşeni yaparak bu karanlıklar rejimi ile ön saflarda çarpışma gücü olduğuna inanıyoruz. Dolayısıyla sanatı savunma mecburiyetinde hissetmiyoruz kendimizi. Aksine sanatın hayatı savunma gücüne sahip olduğuna inanıyoruz. Bu yüzden gericiliğin çoraklaştırmaya uğraştığı; liberal sapmanın deforme etmeye çabaladığı kültür sanat hayatında Büyük İnsanlık'ın umudunu büyütmek için İzmir'de yeniden yola çıkıyoruz. Bu yolda birlikte yürüdüğümüz bizleri yalnız bırakmayan tüm dostlarımıza tekrar selam olsun, iyi ki varsınız." dedi.
 

Konuşmanın ardından Emre Uyunmaz gitar dinletisi sundu. Şair/yazar Tuğrul Keskin, şair Cevdet Yüceer ve Devlet Tiyatrosu Sanatçısı, Han Tiyatrosu Kurucusu Rüçhan Gürel de Nazım şiirleriyle açılışa destek oldular.


Nisan programı kapsamında NHKM'de bugün saat 14.00'da Senem Doruk'un konuşmacı olduğu "Aydınlanma Mücadelesi Kadınlar İçin Ne İfade Eder?" başlıklı söyleşi ile saat 17.00'da Barış Derneği Genel Başkanı Zuhal Okuyan ile soL dergisi yazarı Selin Asker'in katılımıyla "Kobane: Yeniden Savaş İçin Kısa Bir Mola" söyleşisi gerçekleştirilecek.