Nâzım Hikmet Maltepe'de de anıldı: Sevdalınız komünisttir

Nâzım Hikmet, aramızdan ayrılışının 54. yıl dönümünde Nâzım Hikmet Kültür Merkezi'nin Maltepe Başçeşmeler meydanında düzenlediği bir etkinlikle anıldı.

Haber Merkezi

Komünist şair Nâzım Hikmet, aramızdan ayrılışının 54. yıl dönümünde Maltepe Başçeşmeler meydanında da anıldı.

Nâzım Hİkmet Kültür Merkezi'nin düzenlediği "Ekim Devrimi, Memleket, Nâzım Hikmet" başlıklı etkinlik Başçeşmeler meydanında dün gerçekleştirildi. 

Maltepe NHKM adına açılış konuşmasını yapan Hale Aydın, "Nâzım’sız, Ahmet Arif’siz, Orhan Kemal’siz bir memleketin, çorak bir memleket olacağını hep söyledik. Onların kattığı değerlerle yürümeye devam edeceğimizi bir kere daha ilan ediyoruz. Tıpkı onlar gibi; örgütlü kalarak, halkımız için üreterek, mücadele vererek... Bu memlekette güzele, iyiye, insana ve mücadeleye dair ne varsa Ekim Devrimi’ni yaratanlara öykünen Nâzım gibilerin, yani onun dostları ve yoldaşlarının eseridir. Öykünülen adlı adınca Ekim Devrimi'dir, Ekim devrimi ise sosyalizmdir. Sevdalınız ise hiç şüphesiz ki komünisttir. Her şey bu açıklık ve sadeliktedir" dedi. 

Etkinlik, Nâzım Hikmet Kültür Merkezi adına Kaya Tokmakçıoğlu'nun “Ekim Devrimi, memleket ve Nâzım Hİkmet" başlığını taşıyan sunumuyla devam etti. 

Etkinlik kapsamında "Dünya Çizerlerinden Nâzım Hikmet Portreleri" sergisi de açıldı. Sergi Afganistan’dan Suriye’ye Türkiye’den Brezilya kadar pek çok ülkeden çizerin, Nâzım Hikmet illüstrasyonlarından oluşuyor.

Daha sonra NHKM Müzik Topluluğu'nun dinletisi sunuldu.

İŞÇİLERDEN NÂZIM ŞİİRLERİ

Etkinlik Gebze-Çayırova hattında çeşitli fabrikalarda çalışan metal işçilerinin seslendirdikleri Nâzım Hikmet şiirleri dinletisiyele sona erdi. 

Ressam Ece Aktuna ile Mesut Eren gözetiminde, yaşları 7 ile 12 arasında değişen 2016-2017 dönemi Resim Atölyesi katılımcılarının çalışmalarından oluşan "Genç Yetenekler" Resim Sergisi, 3-10 Haziran tarihleri arasında Maltepe Nâzım Hikmet Kültür Merkezi'nde görülebilir.