Muzaffer İzgü son yolculuğuna uğurlandı

Çocuk ve gençlik kitapları ile unutulmaz eserler bırakan usta yazar Muzaffer İzgü, İzmir'de son yolculuğuna uğurlandı.

Ağustos ayının ilk haftasında İzmir Katip Çelebi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan ve burada kendisine kanser teşhisi konulan usta yazar Muzaffer İzgü, geçen cumartesi gecesi İzmir'deki evinde hayata gözlerini yumdu.

84 yaşında hayata gözlerini yuman usta yazar, Doğançay Mezarlığı'na eşinin mezarının yanına defnedilecek. İzgü için düzenlenen törene sanatçılar, yazarların yanı sıra çok sayıda çocuk da katıldı.

'BİZİM HER ŞEYİMİZDİ'

İzgü'nün tabutunun üzerine "Bana okumayı öğreten Muzaffer İzgü'ye..." yazılı bir not da bırakılırken, törende konuşma yapan sinema sanatçısı Menderes Samancılar, "Muzaffer ağabey bizim her şeyimizdi. Babamız, hemşehrimiz, yoldaşımız, hocamızdı. Biz canımızdan bir parça yitirdik ama yokluğunu asıl bu ülke yaşayacak. Onun çizdiği yolda kurduğu rüyaları çocuklarla paylaşarak anca bu ülkeyi yarınlara taşıyabiliriz. İyi bir önderdi. Ülkemiz için bir kayıp. Bu kaybın acısını zaman geçtikçe insanlar anlayacak. Önemli olan onun bıraktığı yolda emin adımlarla yürümesini becerebilmek ve çocuklara sahip olmak. Onun da tek isteği buydu. Çocuklara sahip olamazsak çocukların da geleceğine sahip olamayacağımız belli" dedi. 

'KUŞAKLAR BOYUNCA OKUNACAK'

Şair Ataol Behramoğlu, "Tüm halkımıza, çocuklarımıza baş sağlığı diliyorum. Gerçekten Türkiye'nin yetiştirdiği en seçkin en alçak gönüllü, en üretici, en insan yazarlarımızdan birini sonsuzluğa uğurluyoruz. Yapıtları çok uzun süre yaşayacaktır. Çocuklar ise kuşaklar boyunca onu okuyacaklar ve İzgü her zaman adını koruyacak" şeklinde konuştu.