Letafet apartmanı da satılıyor

AKP’nin sanat düşmanlığı paraya dönüşmeye devam ediyor. Modern Türk tiyatrosunun başlangıcında oldukça önemli bir yeri olan Letafet Apartmanı satılıyor. AKP iktidarında satılan ve yok edilen sanat kurumları bir tarihe nasıl savaş açıldığını da gösteriyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın Harbiye’de bulunan ek hizmet binasını satışa çıkardı.

Tarihi ile modern Türk tiyatrosunun kuruluşu açısından oldukça önemli bir yeri olan Letafet Apartmanı’nın satışına ilişkin Yurt gazetesinden Mehmet Demirkaya’nın haberine göre, binanın satışına ilişkin ihale 6 Şubat 2013 tarihinde saat 12.00’de İstanbul Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu’nda yapılacak.

Daha sonra Şehir Tiyatroları adını alan Darülbedayi 13 Ocak 1914 tarihinde Letafet Apartımanı’nda kurulmuştu. Apartman 1917 yılı sonuna kadar tatbikat sahnesi olarak kullanıldı. Türk Futbol Federasyonu da 1923 yılında, Yusuf Ziya Bey (Öniş) tarafından bu binanın bir salonunda yapılan toplantıyla kuruldu. Letafet Apartmanı 1950’li yılların sonunda yıkılarak ortadan kaldırıldı. Modern Türk Tiyatrosu’nun doğduğu yer olarak kabul edilen Letafet Apartmanı’nın adı, 11 Eylül 2008 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis kararı ile Şehir Tiyatroları’nın satışa çıkarttığı binaya verilmişti.

Akün ve Şinasi sahneleri satılıyor
Ankara’da bulunan Şinasi ve Akün Sahneleri ise kapanma tehlikesiyle karşı karşıya. Her iki sahnenin de bulundukları salon 5 Şubat’ta yapılacak ihaleyle satışa çıkarılacak.