‘Kürk Mantolu Madonna’ tiyatro sahnesinde

Türk edebiyat tarihinin en önemli eserlerinden biri olarak kabul edilen, Sabahattin Ali imzalı 'Kürk Mantolu Madonna' tiyatroya uyarlanıyor.

Sabahattin Ali'nin "Kürk Mantolu Madonna"sı tiyatroya uyarlanıyor. Provalarına Beykoz Kundura Fabrikası'nda devam edilen, başrollerini Menderes Samancılar, Tuba Ünsal, Alper Saldıran ve Sercan Badur'un paylaştığı oyun, ekim ayı ortalarında Zorlu PSM'de prömiyer yapacak.

Yönetmen Engin Alkan oyun hakkında şunları söylüyor: “Kürk Mantolu Madonna geçtiğimiz yüzyılın ilk çeyreğinde geçen bir hikâye olmasına rağmen, bugün hâlâ tüm dünyada güncelliğini koruyan, günümüz insanının karmaşık duygu dünyasını, aile ve özel ilişkilerini en detaylı şekilde tasvirleyen, eskimeyen taptaze bir roman. Bugüne dek sahnelemekte geç bile kalındığına inandığım için ayrı bir özenle yaklaşıyoruz. Bu kadar bekledikten sonra ve üstelik bir de romanın hikâyesine son derece hâkim bir kitle mevcutken, izleyiciyi tiyatroya çekebilecek güçlü bir uyarlama, prodüksiyon ve oyuncu kadrosu gerekiyordu. Öyle de oldu sanırım."