Kordon’dan Nâzım geçti

İzmir Nâzım Hikmet Kültür Merkezi Haziran’ın son etkinliğinde İzmirlileri Nâzım şiirleriyle buluşturdu, Kordon’da Alsancak Vapur İskelesi önünde binlerce şiirsever Nâzım Hikmet’i andı

soL – İzmir

İzmir Nâzım Hikmet Kültür Merkezi, İzmirlileri Nâzım şiirleriyle buluşturdu. Haziran’ın son etkinliği, Kordon’daki Alsancak Vapur İskelesi önünde gün batımında başladı. Bandosol’un seslendirdiği parçalarla coşan konuklar, Çav Bella marşına da eşlik ettiler. Açılış konuşmasını yapan Ataol Behramoğlu, Nâzım Hikmet’in bu memleketin en önemli değeri olduğunu belirterek, İzmirlilerle böyle bir buluşmada bir araya gelmekten onur duyduğunu söyledi.

Bekir Yurdakul’un sunduğu etkinlikte İzmir’de yaşayan şairler Tuğrul Keskin, Hidayet Karakuş, Onur Akyıl, Eren Aysan, Namık Kuyumcu, Cevdet Yüceer, Uluer Aydoğdu, Fergun Özelli, Aydın Şimşek birer Nâzım Hikmet şiiri okuyarak büyük şairi selamladı. Tiyatrocu Orhan Aydın da, Nâzım’ın “Vatan Haini” şiirini kendine has üslubuyla yorumladı.   

Ruhat Kılıç ise Fazıl Say’ın piyanosu ve Serenad Bağcan’ın sesiyle yorumladığı Nâzım Hikmet’in “Memleketim” şiiri eşliğinde bir dans gösterisi gerçekleştirdi.

Bulutsuzluk Özlemi’nden Nejat Yavaşoğulları konseri, gecenin son etkinliği oldu. Yavaşoğulları’nın gitarı ve yorumuyla seslendirdiği parçalara eşlik eden İzmirliler, Nâzım Hikmet şiirleriyle dopdolu bir gece yaşamış oldular.