Katar'ın eski başbakanı 179 Milyon dolara Picasso tablosu aldı

Picasso'nun Cezayir Kadınları tablolarından birinin, Katar'ın eski başbakanı tarafından 179.4 milyon dolara satın alındığı belirtiliyor.

Christie'de yapılan bir müzayedede, şimdiye dek bir açık arttırmada en yüksek fiyatla satılan Pablo Picasso tablosunun, Katarlı bir alıcıya gittiği iddia ediliyor. 11 Mayıs'ta satılan tablo, 179.4 milyon dolara alıcı bulmuştu.

New York Post, Picasso'nun Cezayir Kadınları isimli, 15 resimlik serisinden bir parça olan "Version O" adlı 1955 tarihli tablonun, Katar'ın eski başbakanı, milyarder Hamad bin Jassim bin Jaber Al Tani tarafından satın alındığını belirtti. 

Fox News'in geçtiğimiz günlerde sansürleyerek haberini yaptığı resme ilişkin yorum yapan kaynaklardan biri, resmin nü bulunacak olması nedeniyle Katar'da sergilenmesinin imkansız olduğunu belirtse de, eski başbakanın serveti resme yer bulmakta zorlanmayacak gibi görünüyor. Al Tani, Londra'nın en zengin Araplarından biri olarak biliniyor ve 47 milyon dolarlık bir yatırımla şehrin en prestijli yerlerinden gayrimenkul satın aldığı belirtiliyor.

Öte yandan Katar Müzeler Kurumu, bu yılın başında 300 milyon dolara satılan Paul Gaugin'in bir tablosunun da Sothetby müzayede şirketinin eski bir yönetim kurulu üyesince alındığını belirtmişti. Katar'da kraliyet ailesi, sanat eserlerine yatırdıkları büyük meblağlar ile biliniyor; 2012'de Paul Cezanne'nın "Kart Oynayanlar" tablosu da 250 milyon dolar ödenerek satın alınmıştı.

Al Thani ülkede 2007-2013 tarihleri arasında başbakanlık koltuğunda oturmuştu.