Kaş Kitap Şenliği 6 Ekim'de başlıyor

Antalya'nın Kaş ilçesinde 6 Ekim'de başlayacak olan Kaş Kitap Şenliği'nin 9'uncusunda onlarca yazar ve sanatçı okurlarla buluşacak.

Antalya'nın Kaş ilçesinde imece ruhuyla hayat bulan Kaş Kitap Şenliği'nin 9'uncusu, 6 Ekim'de başlıyor. Her yıl onlarca yazar ve sanatçıyı ağırlayan şenlik, bölgedeki köy okullarını da kapsayan zengin programıyla okur ve yazarları buluşturmayı hedefliyor. Yirmiden fazla yazar ve sanatçıyı ağırlayan şenliğin bu yılki konukları arasında, Gülsüm Cengiz, Erdoğan Aydın, Merdan Yanardağ, Yılmaz Dikbaş, İhsan Eliaçık ve Mehmet Ali Güller gibi isimler bulunuyor.

Dokuz günlük edebiyat molası
Kaş'taki edebiyat tutkunlarının imecesiyle, Kaş Kaymakamlığı, Kaş Belediyesi, Kaş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eğitim-İş Sendikası Kaş Temsilciliği'nin desteğiyle organize edilen şenliğin her yıl daha da güçlenerek yoluna devam ettiğini söyleyen organizasyon sorumlusu Canan Erdoğan, amaçlarının Kaş'ın sahip olduğu değerlerin daha iyi özümsenmesine katkı koyacak bir etkinlik ortaya koymak olduğunu kaydetti. Dokuz gün sürececek olan şenlik boyunca zengin bir program hazırlamaya çalıştıklarını dile getiren Erdoğan, "özellikle köylerde öğrenim gören öğrencilerin kitap ve yazarlara doğrudan ulaşmalarını sağlamak bizim için çok önemli. Bunun yanında ülkenin ve bölgemizin sorunlarının dile getirildiği tartışma ortamları yaratan konferanslar ve tabii ki bolca edebiyat söyleşileri olanağı sunmaya çalıştık. Kaş'ın tarihi ve doğal dokusuyla yarattığı turizm değerinin yanına kültür ve edebiyatla da bir katkı koymayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Anadolu kadınının 6 bin yıllık şiirli tarihi
Karikatür ve grafik sergilerinin yanısıra belgesel gösterimi, seminerler, konferans ve şiir dinletileri gibi etkinlikleri kapsayan şenlik boyunca, Kasaba, Sütleğen, Yeşilköy ve Ova gibi köy ve beldelerdeki Yatılı İlköğretim Bölge Okulları ve Kaş İsmet Köroğlu Anadolu Lisesi'nde de çeşitli atölye çalışmaları ve söyleşiler gerçekleştirilecek. Şenlikte kapsamında Şair yazar Gülsüm Cengiz'in 20 yıllık çalışmasının ürünü olan ve geçtiğimiz yıl yayınlanan "Kadınlar İçin Söylenmiştir: Anadolu'da Kadınların 6000 Yıllık Şiirli Tarihi" adlı şiir antolojisine ilişkin bir de sunum gerçekleştirilecek.

Sarıkeçililer'e sadakat
Binlerce yıldır sürdürdükleri ancak çeşitli baskılarla giderek daralan yaşama biçimleriyle UNESCO tarafından Somut Olmayan Kültürel Miras kapsamına alınan Sarıkeçili Yörükleri'nin kadın önderi Pervin Çoban Savran'ın da bir söyleşi yapacağı şenliğin bu yılki konukları arasında, Cevat Özer, Ferit Avcı, Faik Ardahan, Hatice Altaş, İstemihan Ataç, Mehmet Selçuk, Oytun Yumşak, Recep Aydın, Savaş Ünlü, Sunder Erdoğan, Şahsene Camız, Vedat Sümbül ve Yusuf Yavuz gibi yazar, çizer ve sanatçılar yer alıyor.

Yusuf Yavuz