Karşıyaka’ya 4 metrelik Nazım heykeli

Nazım Hikmet'in doğumunun 113. yılı gün boyu çeşitli etkinliklerle kutlandı. İzmir'de Karşıyaka Belediyesi, şairin heykelinin açılışını yaptı.

Karşıyaka Belediyesi, Girne Caddesi ile Ordu Bulvarı’nın kesiştiği noktaya yerleştirdiği 4 metrelik Nazım Hikmet heykeliyle, usta şairi Karşıyaka’da ölümsüzleştirdi. Heykel, Nazım Hikmet’in 113. doğum günü olan 15 Ocak’ta, yüzlerce Karşıyakalının katıldığı törenle açıldı. Nazım Hikmet’in mücadeleyle geçen hayatı ve eşsiz edebi kişiliğinin bir kez daha hatırlandığı törende, usta şair kendi şiirleriyle anıldı. Beyaz güvercinler uçuruldu.

Kaidesiyle birlikte 4 metre olan Nazım Hikmet Ran heykeli, heykeltraşlar Zafer Dağdeviren, Ali Yaldır ve Derya Ersoy tarafından, üç aylık bir sürede tamamlandı. Heykelin kaidesinde, ünlü şairin “Yaşamak Bir Ağaç Gibi Tek ve Hür ve Bir Orman Gibi Kardeşçesine” dizeleri yer aldı. 

Öte yandan, Nazım Hikmet’i anma etkinlikleri çerçevesinde, şair Cevdet Yüceer şiir okurken, tiyatro yazarı Haluk Işık da bir konuşma yaptı. Ayrıca, “Sevda Ateşten Gömlek” başlıklı, bir etkinlik gerçekleştirildi. Hakan Dilek, geceye katılanları video ve fotoğraflar eşliğinde Nazım Hikmet'i anlatarak, Nazım'ın doğumundan futbol yazarlığına, Deniz Harp Okulu öğrenciliğinden aşk şiirlerine, anılarına uzanan bir yolculuğa çıkardı.