Kadıköy'e yeni tiyatro binası

Kadıköy Belediyesi tarafından Acıbadem Mahallesi'nde inşa edilecek yeni tiyatro binasının temel atma töreni sanatçıların katılımıyla yapıldı.

Haber Merkezi

İstanbul Kadıköy'de yeni tiyatro binasının temel atma töreni sanatçıların katılımıyla gerçekleştirildi.

Oyunlarını sahneleyecekleri sahne bulmakta zorlanan sanatçılar için umut olan projenin temel atma törenine Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, tiyatrocular Gülriz Sururi, Rutkay Aziz, Betül Arım, Orhan Aydın, Tarık Şerbetçioğlu, Zihni Göktay, Timur Acar, Onur Ünsal, Cansu Fırıncı, Cem Davran, Harun Güzeloğlu, Selçuk Aydoğan ve Kadıköylüler katıldı.

Acıbadem Mahallesi Muhittin Üstündağ Caddesi'nde inşa edilecek "Kadıköy Tiyatro" binasının 400 kişilik büyük bir salona sahip olacağı, altındaki bin kişilik alanın da tiyatro, kütüphane ve kafe olarak farklı alanlara bölüneceği açıklandı.

Çağdaş tiyatronun sahneleme biçimlerinden esinlenerek tasarlanan binada, meydan sahne düzeninde 360 derecelik bir izleme alanı olacak. Salon oyunun niteliğine göre klasik sahne, orta sahne, meydan sahne, arena sahne, forum düzenlerinde de kullanılabilecek.