Kadıköy Tiyatro Şenliği başladı: 15 Ekim'e dek sürecek

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Kadıköy Tiyatro Şenliği, dün Mehmet Ayvalıtaş Parkı'ndaki konserlerle başladı. Şenlik 15 Ekim'e dek sürecek.

Haber Merkezi

Kadıköy Tiyatroları Plaformu'nun Kadıköy Belediyesi'nin desteği ve katkılarıyla gerçekleştirdiği Kadıköy Tiyatro Şenliği dün akşam Mehmet Ayvalıtaş Parkı'nda gerçekleştirilen konserlerle başladı.

1-15 Ekim tarihleri arasında yetişkinler ve çocuklar için tiyatro oyunları, belgeseller ve atölyeler sanatseverlerle buluşacak.

Saat 17.00'de Kadıköy Nâzım Hikmet Kültür Merkezi'nde toplanmaya başlayan Platform üyesi sanatçılar, kültür merkezinin bahçesinde bulunan misafirlere yaptıkları çağrının ardından Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu'nun katılımıyla oluşturdukları kortejle yürüyüşe geçti.

Bahariye Caddesi boyunca yürüyen korteje Kadıköylülerin ilgisi yoğundu. Yürüyüş hayli renkli görüntülere sahne oldu.

Bandistanbul 10 kişilik bando grubu ile Pat Atölye gösteri ekibinden Esin Aslan kanguru bacak, Zinem Yılmaz ve Adem Sercan Kaba tahta bacak performanslarıyla hem şenliğe renk kattı hem büyük beğeni topladı.

Kortej, Ayvalıtaş Parkı'na kalabalık bir seyirci grubuyla buluştu. Yüzlerce Kadıköylü parkta şenliğin açılışı için toplandı. Çevre apartmanlarda oturanların neredeyse tamamı etkinliği pencere ve balkonlardan izledi.

Bandistanbul ve Pat Atölye'nin meydanda devam eden 15 dakikalık gösteriminin ardından Yolcu Tiyatro'dan Umut Ersin Güler etkinliğin açılış konuşmasını yaptı.

Şenliğin gelenekselleştiğini vurgulayan Güler, Platformun kuruluş bildirgesini okudu. Konuşmasının ardından Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu'nu sahneye davet etti. Nuhoğlu konuşmasında Kadıköy'ün Avrupa'da yapılan bir araştırmada dünyanın en huzurlu 43'üncü kenti seçildiğini, bunda Kadıköy'deki tiyatrocuların büyük payı olduğunu, Kadıköy'deki bu huzurun İstanbul'a ve Türkiye'ye yayılmasını temenni ettiğini söyledi.

Yeniden sahneye çıkan Umut Ersin Güler, meydanda toplananları 8 Ekim Pazartesi Kadıköy Belediyesi'nin Kadıköy'e kazandıracağı yeni tiyatro binasının temel atma törenine davet ettikten sonra konser programını başlattı.

Meydanda peş peşe üç konser gerçekleştirildi. Sırasıyla Küçük Sahne'den Emre Tandoğan, Cihan Mürtezaoğlu ve son olarak Komik Günler meydandakilere müzik ziyafeti yaşattı.

Komik Günler grubu sahne aldığında başlayan ve giderek şiddetlenen yağmura rağmen meydanda bekleyenler konseri sonuna kadar ilgiyle takip etti.

Söylenen son şarkının ardından etkinlik alkışlar eşliğinde ve büyük bir coşkuyla sonlandı.