Kadıköy Gençlik Festivali'nin yasaklanmasına tepkiler büyüyor...

Kadıköy Gençlik Festivali'nin "güvenlik" bahanesiyle Kadıköy Kaymakamlığınca yasaklanmasına tepkiler büyüyor.

Haber Merkezi

21 Nisan tarihinde başlayacak olan Kadıköy Gençlik Festivali, kaymakamlık tarafından "güvenlik" gerekçesiyle yasaklandı. 1980 darbesi sonrasında uzun bir aradan sonra ilk kez sponsorsuz bir şekilde Kadıköy Belediyesi, Kadıköy Tiyatrolar Platformu ve 14 üniversitenin sanat kulüpleri tarafından desteklenen gençlik festivalinin yasaklama kararı, bu sabah Kadıköy Kaymakamlığı'nda yapılan toplantıda öğrencilere bildirildi.

Açık hava etkinliklerinin iptal edilmesi, sadece tiyatro oyunlarının oynanması gibi öneriler dahil hiç bir öneri kabul edilmedi. Alınan kararın dayandığı istihbaratın ciddiyetinin hangi düzeyde olduğu anlaşılmayan bu durum, akıllara son günlerde Kadıköy'de düzenlenen protesto yürüyüşlerinden tedirgin olan iktidarın, gençlerin bir araya gelmesini engelleme girişimini getirdi.

FESTİVALİN YASAKLANDIĞI TOPLANTIYA DİN ADAMLARI DA KATILDI!

Beş aydır bu festivali hayata geçirmeye çalışan gençlerin hayli üzgün ayrıldığı toplantıda, Kadıköy Emniyet Müdürü, belediye yetkilileri ve bazı yetkisiz şahıslar da vardı.

Bu tür ciddiyetsiz ve keyfi yasaklamaların, "dostça" yapılıyormuş gibi görülen "yarı resmi" sohbetlerle gençlerin gözünde meşruiyet kazanamayacağı belirtildi.

"GÜVENLİK" GEREKÇESİ HİÇBİR ETKİNLİĞİ YASAKLATMAZKEN FESTİVAL YASAKLANDI!

OHAL kararlarıyla kullanılan "güvenlik" gerekçelerinin, bu hafta yapılacak birçok etkinliğin yasaklanması için kullanılmazken, Kadıköy Belediyesi'nin desteği ile yapılan gençlik festivali için kullanılması dikkat çekti.

"Kayyum atama" uygulamaları gibi kararlarla rehin alınan belediyelerin iktidar karşısında oldukça pasifleşen tutumlarının, bu tür keyfi kararları cesaretlendirdiği vurgulandı. 

FESTİVAL YENİDEN HAYATA GEÇİRİLECEK

Hayat geçirilmesi farklı yerellikler için örnek teşkil edebilecek Kadıköy Gençlik Festivali'nin tekrar hayata geçmesi için geniş bir sanatçı grubunun gençlere destek olacakları duyurulmaya başlandı. Oldukça zengin bir programa sahip olan festivalin Eylül ayında gerçekleşmesi için girişimlere başlandığı öğrenildi.