İzmir NHKM'de 'Polisiyede Altın Çağ ve Amerikan İdeolojisi' konuşulacak

İzmir Nâzım Hikmet Kültür Merkezi’nin Ağustos ayı Edebiyat Sohbetleri etkinliğinde polisiye roman yazarı Suphi Varım, “Polisiyede Altın Çağ ve Amerikan İdeolojisi"ni anlatacak.

soL-İzmir

İzmir Nâzım Hikmet Kültür Merkezi'nde "Edebiyat Sohbetleri" Ağustos'ta da devam ediyor. 

Edebiyat Sohbetleri'nde bu ay "Polisiyede Altın Çağ ve Amerikan İdeolojisi" konulu söyleşi gerçekleştirilecek. Polisiye roman yazarı Suphi Varım'ın sunumunu yapacağı söyleşi 25 Ağustos 2015 Salı saat 20.30'da düzenlenecek. 

Suphi Varım, Edebiyat Sohbetleri etkinliğinin önümüzdeki aylarda da devam edeceğini, sonraki söyleşilerde “Depolitizasyon ve Polisiyeye Etkisi”, “Emperyalizm ve Casusluk Romanları” konularının işleneceğini söyledi.

Söyleşi, İzmir Nâzım Hikmet Kültür Merkezi'nin Alsancak'ta ÖSYM yanındaki 1480 Sokak'ta bulunan binasında gerçekleştirilecek. 

SUPHİ VARIM KİMDİR?

1960’da İzmir’de doğdu. Kamu yönetimi dalında lisans, ekonomi alanında yüksek lisans ve doktora yaptı. İZTO ve ESİAD’ta profesyonel yönetici, Muğla Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalıştı. Emekli olduktan sonra polisiye romanlar yazmaya ve çocukluk düşlerini gerçekleştirmeye başladı. “Thule Büyücüsü”, “Simirna Cinayetleri: Düello”, “Simirna Cinayetleri: Kâbus”, “Karanlıkta İki Ceset” ve “Dedektif Çırağı” adlı romanları kaleme aldı. “Karanlıkta İki Ceset” adlı romanı Dünya Kitap 2014 Yılın Polisiye Roman Ödülü’nü kazandı. Varım’ın romanları, Labirent Yayınları etiketiyle yayınlanmaya devam ediyor.