İstanbul Modern Sinema'da yeni sezon 'Biz de Varız!' seçkisi ile başlıyor

Özellikle son iki yıldır adından söz ettiren, Türkiye'de veya yurtdışında merak uyandırmış festivallerden ödülle dönmüş ama vizyonda yeterince yer bulamamış filmler İstanbul Modern Sinema'nın 13 - 23 Eylül tarihleri arasında yapacağı "Biz de Varız!" seçkisi ile tekrar izleyicinin karşısına çıkıyor.

"Biz de Varız!" seçkisi için İstanbul Modern'nin web sitesinden yaptığı açıklamada, "Bu filmler son 20 yıldır gelişmekte olan Türkiye sinemasına yeni karakterler, yeni kimlik temsilleri, yeni toplumsal yaklaşımlar katarak toplumda “öteki” olana yer ayırıyor ve çok sesli bir seçki oluşturuyor" deniliyor.

Toplam 9 filmden oluşan bu seçkinin dikkat çeken ismi kısa süre önce kaybettiğimiz yönetmen ve yapımcı Seyfi Teoman. "Biz de Varız!" programında Seyfi Teoman'ın yönetmenliğini üstlendiği Bizim Büyük Çaresizliğimiz ve Tatil Kitabı filmlerinin yanı sıra yapımcılığını yaptığı ve bu yıl İstanbul Film Festivali’nde Altın Lale kazanan Tepenin Ardı filmleri gösterilecek.

Gösterim programında uzun metraj filmlerin yanı sıra çok sayıda kısa filmde bulunuyor. Gösterimi yapılan filmlere, filmlerin yönetmenleri ve oyuncularının da katılacağı yine İstanbul Modern Sinema'nın web sitesinden açıklanan bilgiler arasında.

"Biz de Varız!" programının açılış günü 13 Eylül Perşembe saat 17.00'de Tepenin Ardı filmiyle olacak. Filmin gösterimine yönetmen Emin Alper ve oyuncular katılırken, saat 19.00'daki Can filminin gösterimine yönetmen Raşit Çelikezer ve oyuncular katılacaklar.

15 Eylül Cumartesi günü saat 13.00'te Geriye Kalan filminin gösteriminde yönetmen Çiğdem Vitrinel ve oyuncular Devin Özgür Çınar ile Şebnem Hassanisough bulunacaklar.

22 Eylül Cumartesi saat 17.00'deki "İstanbul Beni Unutma" filminin gösteriminde ise yapımcı Serdal Doğan ve oyuncular yer alacaklar.

Programda ayrıca "Yersiz ve Yurtsuz" başlığı altında gösterilecek 16 kısa film arasında Elif Demoğlu'nun Son Amazon, Merve İnce'nin Gassal, Deniz Tarsus'un Garotte, Fırat Yavuz'un Toros Canavarı, Metin Akdemir'in Ben Geldim Gidiyorum, Tolga H.Yüceil'in Master Plan, Ali Yılmaz'ın Kayıt Dışı, Orhan İnce'nin Ali Ata Bak, Yıldıray Yıldırım'ın 1982 ve Mesrure Melis Bilgin'in Tetrist başlıklı filmlerine yer veriliyor.

Program hakkında ayrıntılı bilgi için: http://www.istanbulmodern.org/tr/sinema/pek-yakinda

(soL-Haber Merkezi)