İstanbul Fotoğraf Kitabı Festivali devam ediyor

İstanbul Fotoğraf Kitabı Festivali, Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde gerçekleştiriliyor. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fotoğraf Uygulama ve Araştırma Merkezi (FUAM) tarafından düzenlenen ve dün başlayan festival, fotoğrafseverleri bir araya getirdi.

İstanbul Fotoğraf Kitabı Festivali, Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde gerçekleştiriliyor.  

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fotoğraf Uygulama ve Araştırma Merkezi (FUAM)  tarafından düzenlenen ve dün başlayan festival, fotoğrafseverleri bir araya getirdi. 

Çağdaş fotoğraf alanında üretim yapan genç sanatçıların görünürlüğünü sağlayarak, fotoğraf kitabı yayını üreten kurumları, bağımsız oluşumları, inisiyatifleri ve kendi kitabını yayınlayan fotoğrafçıları bir araya getiren festival, fotoğraf kitaplarını yurt içi ve yurt dışı fotoğraf izleyicisiyle buluşturuyor. 

Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen festivalin programında Sebastien Girard, Frederic Lezmi, Oliver Cablat, Sebastian Arthur Hau gibi uluslararası fotoğraf kitabı tasarımcıları ve fotoğraf kitabı editörlerinden oluşan davetlilerinin gerçekleştireceği seminerler, konuşmalar ve yüz yüze yapılacak fotoğraf kitabı değerlendirmeleri yer alıyor.

Sebastian Arthur Hau'dan "Konseptten dağıtıma, Fotoğraf Kitabı", Sebastien Girard'tan “Evden Mars’a: Hiçbirşey ama Kitaplar”, Olivier Cablat'tan “Dijital ve Fotoğraf Kitapları”, Frederic Lezmi'den “Photobook Studies” başlıklı seminerler ve daha pek çok uluslararası etkinlik 29 Mayıs Pazar gününe kadar gün boyunca fotoğraf meraklılarının katılımına açık.

Tüm etkinliklerin ücretsiz olduğu festivalin detaylı programına festival web sitesi ve etkinlik sayfasından ulaşılabilir.