İşçi filmleri festivali Antalya'da başladı

18-23 Aralık tarihlerinde Antalya’da sürecek olan işçi filmleri festivalinin açılış galası yapıldı.

18-23 Aralık tarihlerinde Antalya’da süren işçi filmleri festivali açılış galası yapıldı. AKM-Aspendos salonunda gerçekleşen festival açılışına yüzlerce Antalyalı katılırken program coşku ve ilgi ile izlendi. Açılış gecesinin ilk konuşmasını Tertip komitesi sözcüsü Metin İlgenci yaptı. İlgenci konuşmasında şunları kaydetti:

“Bugün coğrafyamızda bu kavga iç savaşlar biçiminde halkları birbirlerine kırdırarak yaşatılmaya çalışılmaktadır. Irak’ta, Suriye’de mezhep farklılıklarıyla yapılan şey budur. Ülkemizde de Türk-Kürt, Alevi-Sünni kutuplaşmasıyla emekçi halklarımızın düşmanlaştırılması, böylece sömürücü kapitalist sistemin devamlılığı sağlanmaya çalışılmaktadır. Biz ilerici, demokrat, devrimci, sosyalist kişi ve örgütler emekçilerin çıkarlarının ortak olduğunu ve birleşmeleri gerektiğini savunuyor ve örgütlüyoruz. Mezhepçilerin, şeriatçıların, ırkçıların, milliyetçilerin, kadın düşmanlarının, homofobiklerin aksine biz halkların kardeşliğini, özgürlüğünü, eşitliğini, bağımsızlığını kısacası insanca yaşamı savunuyoruz. Uluslararası İşçi Filmleri festivali bunun çabasıdır. “

İlgenci’nin ardından Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın kısa bir konuşma yaparak, düzenleme kuruluna teşekkür etti.

Gecenin en anlamlı anlarından birisi, Antalya’da işçi sınıfının mücadelesine büyük emekleri geçmiş TEKGIDA - İŞ Antalya şube eski başkanı Ahmet Kozak’a plaket verilmesi oldu. Kozak’a plaketi Mustafa Akaydın tarafından verildi. Kozak ise duygularını şöyle ifade etti "hayatımda aldığım en önemli hediye budur. Evimin başköşesine koyacağım" Gecenin katılımcılarından “Bu Son olsun” filminin yönetmeni Orçun Benli ve oyuncu Deniz Uğur’a da Akaydın tarafından çiçek verildi.

Daha sonra gecenin gala filmi olan, 12 Eylül darbesinin kara mizah olarak anlatıldığı “Bu son olsun” filminin gösterimine geçildi.

7.Uluslararası İşçi Filmleri Festivali’nin bu yılki teması “özgürlük emek ister.” Bu yıl festivalin Antalya ayağında düzenleme komitesinde DİSK, KESK, Antalya Büyükşehir Belediyesi, TMMOB, PSAKD, ANSAN, Nazım Kültürevi ve Halkevleri yer alıyor. 18-23 Aralık arasında sürecek olan festivalde filmler 5 ayrı salonda izlenebilecek. Festivalin gösterim salonları, Mimarlar Odası, ANSAN, Bademaltı, Dutlubahçe Kültür Merkezi ve Nazım Kültürevi. Festivalin bütün gösterimleri, biletsiz ve ücretsiz.

(soL -Antalya)