'İnadına Sergi 2' açıldı

Prof. Dr. Nur Gökbulut, Alptekin Soy, Aras Yalçınkaya ve Hazal Başarır'ın işlerinin yer aldığı "İnadına Sergi 2, Böcekler" sergisi, dün açılışını yaptı. Sergi, 15 Şubat'a kadar, Devlet Güzel Sanatlar Galerisi, Mustafa Ayaz Vakıf Müzesi'nde görülebilecek.

Prof. Dr. Nur Gökbulut ve yüksek lisans öğrencileri Alptekin Soy, Aras Yalçınkaya ve Hazal Başarır'ın işlerini birlikte sergiledikleri, "İnadına Sergi 2, Böcekler"in açılışı dün gerçekleştirildi. Devlet Güzel Sanatlar Galerisi, Mustafa Ayaz Vakıf Müzesi'nde gerçekleştirilen sergide, 27 adet tuval üzerine resim bulunuyor. 15 Şubat'a kadar sürecek olan serginin manifestosu şu şekilde:

Ya böceksizsiniz, ya böcek sizsiniz!
Her bireyin kişilik gelişimini ve yaratıcılığını geliştirmede bir araç olan sanatın, bugün önündeki en büyük engeli "sanata gönül verenler" olarak görmekteyiz.
Gönül vermek önemlidir...
Kars'taki "İnsanlık Anıtı"na ucube denerek yıkılmasının üzerinden 4 yıl, 
Marmaray inşaatında, "Birkaç çanak çömlek için önümüzü kesiyorlar" denmesinin üzerinden 3 yıl,
Emek Sineması'nın yıkılarak yerine AVM yapılmasının üzerinden 2 yıl,
John Steinbeck'in Fareler ve İnsanlar adlı romanının sakıncalı bulunmasının üzerinden 2 yıl,
"Müstehcen" bulunan sanat eserlerinin indirilerek ters çevrilmesinin üzerinden 2 yıl,
Gazi Üniversitesi'nde bulunan iki bronz heykelin "anne okulu" kapsamında kaldırılmasının üzerinden 2 yıl,
2 bin yıllık mozaiklere ayakkabı ile basılmasının üzerinden 3 ay geçti. 
Bu ve buna benzer sanat alanında yaşanan değişime ve dönüşüme karşı durmak, taraf olmak önemlidir. Ancak kavramaktan ve üreterek söz söyleyebilmekten önemli değildir. O yüzden sanatın içinde gönül mutlaka olmalıdır ama önce akıl sahibi olunmalıdır. Aksi durumda birey, Nietzche'nin son adamı gibidir. Hiçbir tutkusu ve bağlılığı olmayan hissiz bir yaratık. Hayal kurmaktan aciz, yaşamdan bıkkın bu adam hiçbir risk almaz sadece konfor ve güvenlik arar...