İbrahim Maalouf: Petrol için öldürdüğünüz yeter!

Lübnanlı caz sanatçısı İbrahim Maalouf, Suriye'ye yönelik emperyalist bir saldırının karşısında olduğunu açıkladı.

(soL - Kültür) Lübnanlı trompet sanatçısı İbrahim Maalouf, Facebook hesabından yazdığı bir mesajda, Suriye'ye yönelik bir saldırıya karşı çıktığını açıkladı.

Maalouf'un Facebook mesajı şöyle:

"Üç gün önce Ouro Preto'da (Brezilya) çalıyordum ve Ürdünlü bir sanatçı da oradaydı. Konserden sonra yanıma geldi ve 'Beirut'u çalmadığım için ağlamaya başladı. Fakat ağlarken, Suriye hakkında bir şeyler söylüyordu. Otel odama üzgün bir biçimde geri döndüm ve ağladım.

Çok üzgündüm... Gitmek ve sahnede yalnızca o kadın için çalmayı çok istedim. Fakat bir süre sonra, o anda gerçekten hissettiğim şeylerin, aslında 2006 yılında Lübnan bombalanırken ve bütün dünya 'Evet, bu gerekli, bunu yapmak zorundalar' derken hissettiklerim olduğunu düşündüm.

İnsanların, 1300 Lübnanlı sivilin başkalarının iyiliği için ölmesini kabul etmelerinden dolayı çok mutsuzdum. Ve rüyalarımda ağladığımı hatırladım.

Üç gün önce bu Ürdünlü kadın, Suriye'de her saniye Beirut'u dinleyemeden ölen masum insanlara ağlıyordu.

Ve eğer şimdi Facebook'taysa, onun 'Everything or Nothing'i dinlemesini isterim.

Bu parçayı 2006 Temmuzu'nda yazdım. 2012'de yayınladım.

Bunu besteleme nedenlerimden bir tanesi, insanların kendi özgürlüklerinin başkalarının özgürlüklerinden daha değerli olduğunu şeklindeki adaletsiz düşüncelerini kafaya takmış olmamdı.

Ya ben mutluyumdur, ya da sen. TAMAMEN SAÇMALIK.

Eğer sen mutlu değilsen, silahla, askerle gelirler çılgın insanlar, seni mutlu etmek için başkalarını öldürmeye hazırdır.

Bir insanın başka bir insanı öldürürken aynı zamanda senin iyiliğini isteyebileceğine asla inanmayacağım. Çünkü senin mutluluğun asla bir başkasının ölümünün sonucu olamaz.

Yok, eğer böyleyse, sen de katilsin.

Hadi ama!

Her kim senin için öldürüyorsa aslında seni öldürüyor. Lütfen 'İnsanları sizi mutlu etmek için öldürüyoruz' diyen bir ülkeye inanmayın.

Lütfen tekrar savaşmayın. Daha fazla masum insan öldüreceksiniz.

YETER

Bu müzikte duyduğunuz sesler benim. Bunu stüdyoda kaydederken tam anlamıyla ruhumu dışarıya tükürüyordum. Belki de bu nedenle ağlamaya kestim.

ARTIK YETER
Ağlama Ürdünlü kadın,
Yalnızca bağırabildiğin kadar bağır:
'NAYA SA TYE.. TEATEA SA TYE'

Ve umalım ki, oraya gidip petrol için daha fazla insan öldürmesinler."

İbrahim Maalouf - Beirut

İbrahim Maalouf - Everything or Nothing