Haziran direnişçilerine adanan bir şarkı daha...

Haziran Direnişi ve şarkıları yazılmaya devam ediyor, direniş şarkılarına bir yenisi daha eklendi: “Sıradaki”. Akademisyen, besteci- piyanist Yiğit Özatalay’ın Nâzım Hikmet'in "Sıradaki" ve "Sıradakinin Ölümü" adlı iki şiiri üzerine Temmuz ayı başında yazdığı eserin klibi yayınlandı.

(soL -Kültür) Direnişin ilk günlerinde, besteci - piyanist Yiğit Özatalay yarafından yazılan, tiyatro sanatçıları Genco Erkal ve Tülay Günal, müzisyenler Akın Eldes, Barış Yazıcı, Burhan Şeşen, Cansu Aslan, Emin İgüs, Genco Erkal, M. Kemal Emirel, Muratcan Atam, Nejat Yavaşoğulları, Nimet Çakıcı, Noyan Coşkun, S. Ahmet Türkmenoğlu, Sibel Köse ve Yiğit Özatalay tarafından seslendirilen “Boyun Eğmeyeneler”in ardından direniş şarkılarına bir yenisi daha eklendi: “Sıradaki”

Akademisyen, besteci- piyanist Yiğit Özatalay’ın Nâzım Hikmet'in "Sıradaki" ve "Sıradakinin Ölümü" adlı iki şiiri üzerine Temmuz ayı başında yazdığı eserin klibi yayınlandı. Değerli tonmeister İhsan Apça’nın desteğiyle Ada Müzik stüdyosu’nda Özgür Özkan Mete tarafından ses kaydı yapılan “Sıradaki” Özatalay’ın, Nâzım Hikmet Akademisi Müzik Bölümü sorumlularından müzisyen Nimet Çakıcı ve fotoğraf sanatçısı Müjde Çapraz’la birlikte Haziran Direnişi’nden fotoğraflarla birlikte hazırladıkları kliple yayınlandı.

“Sıradaki”, Haziran Direnişi’ni var eden, direnişte hayatını kaybeden ve mücadeleye devam eden sıra neferlerine ithafen yayında:

Eserin sözlerini oluşturan, büyük şair Nâzım Hikmet’in 1930’da yazdığı “835 Satır” kitabında yer alan şiirleri:
Sıradaki
Başladı işe
Bitirdi işi..
Başlarken avaz avaz bağırmadı.
Bitirdi ve :
-Gelin seyredin, diye dört yanı çağırmadı..
O milyonların milyonda biridir.
O bir sıra neferidir.
Damarlarındaki bilmem hangi soyun kanı değil..
O bir yarış hayvanı değil.
Yüzü herkesin yüzüne benzer.
Su içer ağzıyla ayaklarıyla gezer...
Onun için başlıyan,biten,başlıyan iş var,
sorgu soruş yok..
Gidiş var.
Duruş yok..
O milyonların milyonda biridir.
O bir sıra neferidir..

Sıradakinin Ölümü
O, ne önde
ne arkada
sırada
sıramızdaydı..
Ve yanındakinin kanlı başı onun omuzuna eğilince
ona sıra gelince
sayını saydı...
Söz istemez.
Yaşlı göz istemez.
çelenk melenk lazım değil...
SUSUN.
SIRA NEFERİ UYUSUN...