Günter Grass: Üçüncü Dünya Savaşı başladı

Alman yazar Günter Grass, Üçüncü Dünya Savaşı'nın başladığını, dünyanın yaşadığı histerinin nedeninin ise NATO'nun genişleme siyaseti olduğunu söyledi.

Dış Haberler

Alman yazar Günter Grass, Viyana'da yayın yapan Der Standard gazetesinin kendisiyle yaptığı röportajda, Üçüncü Dünya Savaşı'nın başladığını ve bu savaşın bir paylaşım savaşı olduğunu dile getirdi.

'HERKESE YETECEK BESİN VAR, AMA AÇLIK BİTMİYOR'
Günter Grass, ''Haksızlıklar gözlerimizin önünde yaşanıyor. Dünyanın pekçok yerinde Afrika'da, Orta Doğu'da, Ukranya'da haksızlıklar sürüyor. Her şeyi biliyoruz... Herkese yetecek kadar besin olduğu halde hâlâ açlık var, su yetersizliği var, iklim değişikliği var... Ve hepsi de eşzamanlı olarak yaşanıyor. Üçüncü Dünya Savaşı başladı bile. Bu, bir paylaşım savaşıdır. Tarihçiler kendi aralarında oturup, bu savaşın ne zaman başladığına karar versinler'' ifadelerine kullandı.

'HİSTERİNİN NEDENİ NATO'NUN GENİŞLEME POLİTİKASIDIR'
Rusya ve NATO arasındaki ilişkilere de değinen Günter Grass, ''Putin'in kurduğu düzeni korkunç buluyorum. Fakat biraz anlamaya çalışınca ortaya şu çıkıyor: Rusların korkuları var. Mengeneye alınmış durumdalar. Yarın Gürcistan veya Moldova da NATO'ya dahil olur diye korkuyorlar'' diyerek şöyle devam etti: ''Gözlemekte olduğumuz histerinin nedeni, NATO'nun saldırgan genişleme politikasından başka birşey değildir hiç kuşkusuz.''