Gül'den Ceylan'a: "Ülkemiz artık yalnız değil"

Nuri Bilge Ceylan'a ödülünü veren Abdullah Gül, Ceylan'ın "yalnız ve güzel ülkem" sözüne yanıt verdi.

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü bu yıl Nuri Bilge Ceylan’a verildi. Önceki gün düzenlenen ödül töreninde Gül ve Ceylan arasında “yalnız ülke” ifadesi gündeme geldi.

Çankaya Köşkü’nde düzenlenen törenle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından verilen ödüllerin sahiplerin biri de Cannes Film Festivali’nde ödül alan Üç Maymun filminin yönetmeni Nuri Bilge Ceylan’dı. Gül, Altın Palmiye Ödülü’nü alırken kullandığı “Ödülü tutkuyla sevdiğim yalnız ve güzel ülkeme adıyorum” ifadesini kullanan Ceylan’a yanıt verdi. Gül “Türkiye artık yalnız değil” mesajı verirken “Bu söz bütün Türk halkı üzerinde büyük etki yaptı. Sanatçı kişiliğinizle duygularınızı böyle ifade ettiniz. Ama ben bir devlet adamı olarak şunu söyleyeyim ülkemiz artık yalnız değil. Dışarıda ülkemizin destekçileri çok. Uluslararası kurumlarda en yüksek oyları alarak adaylar seçiliyor" diye konuştu.

Geçen yıl, Ceylan ödülü aldığında Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da “yalnız ülke” ifadesini “Özellikle Fransa gibi Türkiye'nin AB sürecinde duraksamada olan bir ülkede, 'yalnız ve güzel ülkem' deyimi son derece vurgulu bir ifade tarzıydı" sözleriyle yorumlamış ve Türkiye’nin dış politikada maruz bırakıldığı yalnızlığı ön plana çıkarmıştı. Gül’ün bu sözlere 2009 yılının sonundaki yorumu da aynen Günay’ın 2008 yılında baktığı noktadan, yani 'uluslararası alanda Türkiye’nin bulunduğu yer' noktasından oldu. Gül “ülkemiz artık yalnız değil” dedi.

(soL - Haber Merkezi)