Grup Yorum konser yasağına karşı Meclis'te konser verdi

30 yıl konseri için stat verilmeyen Grup Yorum durumu protesto ederek Meclis'te konser verdi. Grup Yorum üyesi İnan Altın, "Burada AKP'nin doğrudan yada dolaylı engellemeleri ve stadyumları bize kapatma söz konusudur" dedi.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Grup Yorum'la birlikte Meclis'te düzenlediği basın toplantısında gruba yönelik yasağa tepki gösterdi.

Stadyumların Grup Yorum'a yasak olduğunu belirten Grup Yorum üyesi İnan Altın, bu sene 30. yıllarını kutladıklarını dile getirdi. Altın, İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Elazığ'da stadyum konserleri vermek istediklerini ancak başvurularının reddedildiğini söyledi. Bazı stadyumlar için izin aldıklarını ancak sonradan sözleşmelerin iptal edildiğini anlatan Altın, tüm alternatifleri zorladıklarını ancak hep art arda hayır cevabı aldıklarını kaydetti. 

CHA'nın haberine göre, bir yolunu bulup bu kitlesel konserleri mutlaka yapacaklarını vurgulayan Altın, "Burada AKP'nin doğrudan yada dolaylı engellemeleri ve stadyumları bize kapatma söz konusudur. Stadyumlar kimsenin tapulu malı değildir. Stadyumların yapıldığı arazler kamu malıdır, yani bu halka aittir. Bu nedenle kimse stadyumlarla ilgili keyfi kararlar verme yetkisine sahip değildir" diye konuştu.

Bu halka yakışan bir sahne tasarladıklarını dile getiren Altın, stadyumlardaki konser yasağının kalkması için "Stadyumlar Grup Yorum'a Açılsın" demek için 3 Nisan Cuma günü saat 13.00'de Cumhurbaşkanlığı sarayı önünde eylem yapacaklarını söyledi. Aynı gün değişik şehirlerde yorum gönüllüleri ve yorum halk korularının meydarlarda Grup Yorum şarkıları söyleyeceğini ifade eden Altın, "Saraylar sizin stadyumlar bizimdir, stadyumlardaki AKP yasağına son, stadyumlar Grup Yorum'a açılsın" dedi.