Göreve geldi, Altın Portakal'ı 'ileri bir tarih'e erteledi

Antalya Altın Portakal Film Festivali, organizasyonunu yapan AKP'li Antalya Belediyesi'ne bağlı şirketin genel müdürü tarafından "Bir şey yapmak içimizden gelmiyor" denilerek "ileri bir tarihe" ertelendiği açıklandı.

Antalya’nın uluslararası düzeyde yaptığı Altın Portakal Film Festivali ve Piyano Resitali'nin, “artan çatışmalar ve asker ölümleri” gerekçesiyle ileri bir tarihe ertelendiği duyuruldu.

'İÇİMİZDEN GELMİYOR

AKP Konyaaltı Meclis Üyesi Gaye Doğanoğlu, yaptığı açıklamada, festivalin yapılmamasına gerekçesini, "bir şey yapmak içimizden gelmiyor" olarak ifade etti.

Doğanoğlu, “Antalya’da birçok etkinlik iptal edildi, benim de şu an başında bulunduğum Antalya Kültür Merkezi ve Cam Piramit’te organize edilen ve geçen gün ihalesi yapılarak genel müdürlüğünü yaptığım ANSET şirketinde planladığımız Antalya Altın Portakal Film Festivali ve Antalya Piyano Festivali Ekim ayında yapılacaktı, ileri tarihe ertelendi. Çünkü bu şehit haberleri ile bir şey yapmak içimizden gelmiyor, Antalya’ya mal olmuş ve sadece darbelerle ertelenmiş film festivali yapılacaktır, 16.’sı yapılan piyano festivali de yapılacaktır ama bunu daha ileriki zamanlarda yapmayı uygun gördük" ifadelerini kullandı.

1 AY ÖNCE GÖREVE GELDİ

Antalya Altın Portakal Film Festivali ve Antalya Piyano Festivali organizasyonlarını üstlenen, AKP'li Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin alt şirketlerinden olan ANSET Özel Sağlık ve Eğitim Kültür İnşaat Ticaret Limited Şirketi Genel Müdürü Dilaver Tanık, geçtiğimiz ay görevden alınarak yerine AKP Konyaaltı Meclis Üyesi Gaye Doğanoğlu getirilmişti.