Gezici Festival 20. yılını kutluyor

Ankara Sinema Derneği tarafından düzenlenen Gezici Festival, 20. yılını kutlamaya hazırlanıyor. 28 Kasım-8 Aralık 2014 tarihleri arasında sinemaseverlerle buluşacak festival, her yıl olduğu gibi Ankara'dan yola çıkacak.

28 Kasım-4 Aralık'ta Başkent'teki gösterimleri devam ederken, 3-7 Aralık tarihleri arasında Eskişehir'e konuk olacak. Gezici Festival yolculuğunu, 5-8 Aralık'ta Sinop'ta tamamlayacak.

Sinemanın seçkin örneklerini Türkiye'nin değişik kentlerindeki sinemaseverlerle buluşturmak ve Türkiye sinemasını dünyaya tanıtmak için 20 yıldır yollarda olan festival, bugüne kadar toplam 5 ülke ve 23 şehre giderek, 56 bin 872 kilometre yol kat etti. 1995'ten bu yana dünya ve Türkiye sinemasının en yeni örneklerini izleyicisiyle buluşturan Gezici Festival seyircisini, 20'nci yılda da birçok sürpriz bekliyor. Klasikleşen bölümlerinin yanı sıra özel bölümleri ve konuklarıyla da her yıl dikkat çeken festivalde, bu sene sinema üzerine söyleşiler ve çeşitli atölye çalışmaları yer alacak. İlk yılından beri Gezici Festival'i yalnız bırakmayan ve her yıl festivale özgün ve eğlenceli afişler sunan Behiç Ak, 20. yılda da hazırladığı afişle Gezici Festival'e desteğini sürdürüyor.