‘Game of Thrones ulusal değerlere zararlı’

Rusya'da St. Petesburg’un homofobik milletvekili Minolov, Game of Thrones gibi dizilerin “ulusal değerlere” zarar verdiğini savundu.

Kültür

Rusya’nın St. Petersburg milletvekillerinden Vitaliy Milonov, TV yayınlarıyla ilgili gerici bir tasarıyı Kültür Bakanlığı’nın değerlendirmesine sundu.

Milonov’un önerisine göre, programlar “ulusal değerlere” zararlı olup olmadıklarına göre değerlendirilip derecelendirilecek. Milonov böylece izleyicilerin program seçimine yardımcı olunacağını öne sürüyor.

Milonov, Izvestia gazetesine verdiği demeçte, tüm batılı kültürel ürünlerin Rus geleneksel değerleri için “zararlı” olduğunu, ayrıca “fikir özgürlüğünün kanserojen ideolojik ajitasyonu örten parlak bir etiket” işlevi gördüğünü kaydetti.

Minolov, “zararlı” olarak yaftaladığı tv dizilerinin başında Game of Thrones’un geldiğini söyledi. Dizinin senaristlerini suçlayan Minolov, her bölümde karakterlerin “sapkın” cinsel ilişki içerisinde gösterildiğini, böylece topluma bu tür “sapıklıkların” norm olarak benimsetilmek istendiğini belirtti. Minolov, gazeteye dizinin hiçbir bölümünü izlemediğini de itiraf etti.

Minolov, Rus siyasi yaşantısında çocuk güzellik yarışması törenlerinin yasaklanmasını ve evsizlerin kırsal bölgelere zorla göç ettirilmelerini önermesiyle tanınıyor.

Minolov’un şu ana dek en çok tartışılan icraatı ise, daha sonra ulusal ölçekte de yasalaşan, St. Petersburg bölgesinde “reşit olmayanlara eşcinselliği yasaklamak” oldu.