Fotoğrafçı Cem Ersavcı toprağa verildi

Geçirdiği trafik kazası sonucu dün hayatını kaybeden fotoğraf sanatçısı Cem Ersavcı bugün Ankara'da sonsuzluğa uğurlandı.

(soL-Haber Merkezi) Geçtiğimiz gün geçirdiği trafik kazası sonucu dün sabah saatlerinde hayata veda eden 32 yaşındaki Cem Ersavcı, bugün Ankara Karşıyaka Mezarlığında toprağa verildi.

Cenazeye katılan yakın arkadaşlarından Aziz Acar, "Hayatı güzel yaşayan ve ona değer katan bir insandı. Bir şeylerin durduğunu hissettiği an harekete geçerdi. Kamerası her zaman isyana çevriliydi. Hayatta tanıdığım en düzgün, samimi insanlardan biriydi." dedi.

Osman Gülmez ise çok sevdiği Ersavcı için, "Güzelliğin ve estetiğin cisimleştiği insanlardan biriydi. Siyasal mücadeleyi bile sanatıyla zenginleştirerek yapıyordu" ifadelerinde bulundu.

Fotoğrafçı ve arkadaşı Volkan Doğar, Ersavcı'nın genç kuşak fotoğrafçıların en önemli insanlarından biri olduğunu ifade ederek, "Üretken, çalışkan ve mütevazıydı. Yapmak istediği çok şey vardı. Tüm meslektaşları ve arkadaşları içinde geleceğin Koudelka'sı olarak tanınırdı" dedi.

Ersavcı'nın fotoğraf ve sanat üzerine düşünmeye azmettiren bir tavrı olduğunu belirten Özgür Atak, "Cem, kitaplarda yazan iyi, doğru, cesur fotoğrafçı tanımına uygun bir insandı" ifadelerini kullandı.