Fazıl Say'dan 'değersiz' yanıtı: Vahim bir cehalet…

2015 yılı bütçesinin görüşüldüğü komisyonda kendisi için "Fazıl Say benim gözümde değerli değildir" diyen AKP'li vekil Şükrü Erdinç'e sosyal medyadan yanıt veren Say, "Vahim bir cehalet. Yazık" dedi.

AKP’li vekil Şükrü Erdinç’in kendisi hakkındaki, “Bir kişi iktidar, AK Parti karşıtlığıyla gündeme geliyorsa onun sanatçılığından herkesin şüphe duyması lazım” sözlerine Fazıl Say’dan yanıt geldi, Say sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Gençken yarışmalarda dünya birincisi, Avrupa birincisi olmuştum. CD’lerim 30’dan fazla uluslararası ödül almıştı. Sorun değil. Değersizmişiz. Kaldı ki sanatın ve sanatçının değerini ödüller ve birinciliklerin tayin ettiğine inanan birisi de değilimdir. Savunmak zorunda olmak kötü” yanıtını verdi.

Say, “Vekil 'AKP yandaşı olmayan değerli değildir' derse, AKP’li olmayan tüm seçmenleri değersizlikle suçlamış olmaz mı? Halkın yüzde 55’i? Vahim bir tartışamama / anlaşamama içindeyiz. Vahim bir cehalet içindeyiz. Yazık… Yazık… Yazık…” diye yazdı.

AKP'Lİ VEKİL NE DEMİŞTİ?

Kültür ve Turizm Bakanlığı 2015 yılı bütçesinin görüşüldüğü komisyonda Fazıl Say’ın eserlerinin Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası programında sansürlenmesi gündeme gelmişti. AKP'li vekiller Fazıl Say’ın “sanatçılığını şüpheli” ilan etmişti. Bütçe Komisyonunda söz alan CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin, Bakan Ömer Çelik'e, "Fazıl Say'ın eserlerini neden yasakladınız, sanata yasak bu çağa yakışır mı? Böyle bir sanatçı ile ülkeyi tanıtmak varken yasaklamak neden " diye sormuştu. Bunun üzerine AKP’li vekil Erdinç ise şunları söylemişti: “Sadece kendi mahallemizde yapılanlara ‘doğru’, onun dışındakilere yapılan ‘yanlıştır’ dersek bu, sanata ve sanatçıya yapılan haksızlık olur. Sanat ve sanatçı değerli olabilir, ideolojisi de olabilir ama ideolojisi sanatının önüne geçerse benim gözümde değerli değildir. Fazıl Say benim gözümde değerli değildir. Bir kişi iktidar, AK Parti karşıtlığıyla gündeme geliyorsa onun sanatçılığından herkesin şüphe duyması lazım.”