Devlet Tiyatroları Suudi Kral için oyunları iptal etti, oyuncular tepkili

Devlet Tiyatroları, dün hayatını kaybeden Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdülaziz için sanatsal faaliyetlerine bir günlük ara verdiğini ilan etti. Konuyla ilgili görüştüğümüz Devlet Tiyatroları oyuncuları duruma tepki gösterirken, iptal kararını alan Devlet Tiyatroları Genel Müdürü bir kez daha tartışma konusu haline geldi.

Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Suudi Arabistan Kralı Abdullah için bir günlük yas ilan edilirken, skandal bir açıklama yapan Devlet Tiyatroları kral için bir günlüğüne sanatsal faaliyetlerine ara verdiğini duyurdu.

Kurumun sitesinde yer alan duyuruda "Ülkemizde ilan edilen milli yas nedeniyle sanatsal faaliyetlerimize bir günlük ara verilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

Turnede bulunan bir Devlet Tiyatrosu sanatçısı, alınan kararı, "binlerce lira para harcanarak turneye gidiyoruz. Biletlerin tamamı satılmış durumda ama Suudiler bile yas tutmazken bizim ülkemizde alınan yas kararı nedeniyle oyunlar iptal ediliyor. Bizim mesleğimiz de en yakınınız bile ölse sahneye çıkılır. Merak ediyorum bugün örneğin futbol maçları da iptal edilecek mi?" ifadeleriyle değerlendirdi.

Alınan kararın iş bilmez, yandaş Devlet Tiyatrosu Müdürü'nden kaynaklandığını belirten Devlet Tiyatrosu oyuncuları, karara oldukça tepkili.