Çocuklar Festival’in misafiriydi

Ankara Uluslararası Film Festivali'nin 23 Nisan haftasında gerçekleşmesi nedeniyle "Çocukların Festivali" bölümü daha fazla ön plana çıkıyor. Festival ekibi çocuklarla festival ve bayram şenliğini paylaşmak amacıyla, çocuklara özel pek çok eğlenceli etkinlik hazırladı.

soL - Ankara

Ankara Uluslararası Film Festivali kapsamında düzenlenen Yaratıcı Drama Atölyesi'ne mülteci çocuklar da dahil edildi. Türkiye'ye sığınan ve Ankara Mamak bölgesinde yaşayan Iraklı mülteci gruplardan 8-12 yaş arası 100 çocuk için ücretsiz olarak düzenlenen etkinlik, 4 gün boyunca sabah ve öğleden sonra seansları şeklinde gerçekleştirildi. “Bitmeyen Sınırlar" teması üzerinden çocukların sınırlılıkları ile şehir, aile, akran, eğitim sistemi arasındaki ilişkinin ele alındığı atölyelerin yanı sıra, ücretsiz sağlık kontrolünden geçirilen çocuklara sağlık setleri de verildi.

Ayrıca, Yaratıcı Drama Atölyesi’ne katılan mülteci çocuklar, "Çocukların Festivali: Büyüklere Yer Yok" bölümü filmlerini de izleme şansı bulacaklar. Ankara Uluslararası Film Festivali’nin, çocukları sinema ve festival ruhuyla tanıştıran bölümü ‘Çocukların Festivali: Büyüklere Yer Yok’ programında üç animasyon film yer alıyor. Bu filmlerin son iki gösterimi 28 Nisan ve 29 Nisan’da çocukları bekliyor.

Aydaki Adam

The Moonman / Stephen Schesch /2012 / 95’

28 Nisan 2015 Salı, saat 10:00

Michel Ocelot’dan 5 Kısa Film

5 Short Films by Michel Ocelot / Michel Ocelot / 2013

29 Nisan 2015 Çarşamba, saat 10:00